8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Ξεκινάει η ανάπλαση στην κεντρική οδό του Λιβαδίου

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -

Τη σύμβαση για την ανάπλαση της κεντρικής οδού του Λιβάδιου υπέγραψε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Καφφές Ζ. Δημ. & ΣΙΑ ΕΤΕ», με έδρα την Λάρισα, κ. Δημήτριο Καφφέ, παρουσία του αναπληρωτή Δημάρχου-Αντιδημάρχου Ελασσόνας κ. Δημήτριου Καρανίκα.  

Το έργο έχει τίτλο «Ανάπλαση-Ενοποίηση χώρων ενδιαφέροντος του ιστορικού οικισμού Λιβαδίου Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 562.000,00 €  με το ΦΠΑ 24% , το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο και επενδυτικούς πόρους του δήμου. 

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Ξεκινάει σε λίγες ημέρες η εμβληματική παρέμβαση στην κεντρική οδό του ιστορικού οικισμού Λιβαδίου. Το Λιβάδι αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο προορισμό για τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς συνδυάζει την ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά με την αγροκτηνοτροφική παράδοση και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Ο κεντρικός δρόμος του Λιβαδίου μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας από το σημείο ονόματι «Πεντάστρατο» έως την είσοδο του δημοτικού κτιρίου όπου στεγάζεται ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου. Είμαστε ευτυχείς που ένα τόσο σημαντικό έργο θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 

Το έργο «Ανάπλαση – ενοποίηση χώρων ενδιαφέροντος του ιστορικού οικισμού Λιβαδίου του Δήμου Ελασσόνας» περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

  • Αποξήλωση της υφιστάμενης ασφαλτόστρωσης και των παλαιότερων στρώσεων τσιμέντου.
  • Γενικές εκσκαφές βάθους επιπλέον των καθαιρέσεων περίπου 20 cm. 
  • Επίχωση με υλικά οδοστρωσίας, βάση 10 cm και υπόβαση 10 cm με την απαραίτητη συμπύκνωση αυτών.
  • Τοποθέτηση μεταλλικού δομικού πλεγματος
  • Επίστρωση με φυσικούς λίθους (Ευπαλίου Φωκίδας) ενδεικτικών διαστάσεων 30cmx20cm ή 30cmx30cm, ίσως και κάποιες μικρότερου μεγέθους, πάχους 15-20cm κολυμβητούς σε κονίαμα.
  • Επίσης, θα τοποθετηθεί αγωγός πολυαιθυλενίου Φ200 κατά μήκος του οδικού άξονα παρέμβασης, προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιηθεί η επιδιόρθωση μελλοντικών βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και θα κατασκευαστούν φρεάτια ελέγχου ανά 20m περίπου.

Έχουν σχεδιαστεί επίσης να τοποθετηθούν μοτίβα, τα οποία προσομοιάζουν στο “αποκλειστικό”, τοπικό και χαρακτηριστικό, παραδοσιακό Λιβαδιώτικο χαλί με ρομβοειδή γεωμετρικά επαναλαμβανόμενα σχήματα και χαρακτηριστικά χρώματα. Η αποτύπωση αυτών των μοτίβων εντός της λιθόστρωσης, στην αρχή και στο τέλος της, θα δώσει έναν επιπλέον χαρακτήρα και θα αναδείξει την ταυτότητα και την παράδοση του οικισμού. Το μοτίβο αυτό θα κατασκευαστεί από εναλλαγή διαφορετικών ειδών και διαφορετικού χρώματος πέτρας.

Ροή Ειδήσεων

Στη Θεσσαλία Ολλανδοί επιστήμονες για την εκπόνηση σχεδίου αποκατάστασης στις πλημμυρισμένες περιοχές

Ειδικοί επιστήμονες της ολλανδικής εταιρίας HVA Ιnternational από την οποία η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να καταρτίσει σχέδιο αποκατάστασης...

Πρόγραμμα διανομής εμφιαλωμένου νερού από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το πρόγραμμα διανομής εμφιαλωμένου νερού από το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής: Γέφυρα Αγ....

ΔΕΥΑ Τεμπών: Που είναι κατάλληλο το νερό στο Δήμο

Η ΔΕΥΑ Τεμπών έκανε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η υπηρεσία της ΔΕΥΑ Τεμπών, προέβη σε...

Πρόεδρος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: Ζητά από την Κομισιόν άμεσα μέτρα για τη Θεσσαλία

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πέντε Επιτρόπους, ζητώντας "έκτακτα και επείγοντα μέτρα" για την ανακούφιση...

Μητσοτάκης για κλιματική κρίση: Παγκόσμια συμμαχία με έμφαση στην προσαρμογή

Η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό και το Κυπριακό στο επίκεντρο των όσων είπε ο Πρωθυπουργός από το βήμα...

Τράπεζα Πειραιώς: Αίτημα για πέμπτη δόση ύψους €300 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

H Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε αίτημα λήψης της πέμπτης δόσης κεφαλαίων, ύψους €300 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και...

Στην ίδια κατηγορία: