8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πρωτοβουλίες για το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο αναλαμβάνουν γονείς και ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Διαβάστε επίσης:

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσουν θέματα λειτουργίας του σχολείου και δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών.

- Advertisement -

Οι εκπρόσωποι των γονέων κ.κ. Μ. Κωνσταντούλα και Γ. Γκατζιούρας ζήτησαν από τον Δήμαρχο να εξετάσει τη δυνατότητα διάθεσης επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας στο ΕΝΕΕΓΥΛ, το οποίο συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ Ελασσόνας. Ο κ. Γάτσας δεσμεύθηκε ότι θα δώσει εντολή στην τεχνική υπηρεσία να εξετάσει τη διαθεσιμότητα των χώρων των συστεγαζόμενων σχολείων και, σε περίπτωση που δεν επαρκούν, να εκπονήσει μελέτη για την επέκταση του κτηρίου. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ζητήσει από το Υπουργείο την κατασκευή νέου κτηρίου που θα στεγάσει τα ειδικά σχολεία και για το λόγο αυτό επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Ν. Ζέρβα, ο οποίος δήλωσε θετικός στην υποστήριξη και διαβίβαση του αιτήματος.

Σημαντική είναι η αναγνώριση από την πλευρά των γονέων για την επιτυχία των δράσεων δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ που οργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας το 2023 και θα συνεχιστούν και φέτος. Ο Δήμος Ελασσόνας είχε αναλάβει τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών με αναπηρία τα πρωινά του Σαββάτου προσλαμβάνοντας εξειδικευμένο προσωπικό και νοικιάζοντας ταξί για τη μεταφορά των μαθητών.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: