8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ο δήμος Λαρισαίων θα παρέχει τροφή σε 300 πρόσφυγες στο Κουτσόχερο

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Dο), οι εργασίες...

Εκτίναξη Μητσοτάκη στις κυλιόμενες του Μαξίμου

"Ως γνωστόν ο συναγωνιστής Θοδωρής Λιβάνιος, από την περίοδο που ο Μητσοτάκης, ήταν στην Πειραιώς, είχε «στήσει»...

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα...

Την κάλυψη των αναγκών σίτισης 300 περίπου προσφύγων που ζουν στη δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο δρομολογεί ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής του παρέμβασης, να στηρίξει άτομα που δεν έχουν δικαίωμα σίτισης στον καταυλισμό.

Όπως είχε υποστηρίξει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, στον προσφυγικό καταυλισμό εξακο­λουθούν να παραμένουν 120 πρόσφυγες που έχουν λάβει άσυλο, ενώ υπάρχουν άλλοι 200 περίπου, που δεν είναι καταγεγραμμένοι και ως εκ τούτου όλοι τους δεν έχουν δικαίωμα σίτισης.

Επισήμανε ακόμη ότι, αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα από τους φορείς που διαχειρίζονται τη λειτουργία της προσφυγικής δομής, ο Δήμος θα επέμβει για να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη και θα δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλύψει τις βασικές ανάγκες τροφής τους.

- Advertisement -

Την ανθρωπιστική αυτή δράση ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο αντιδήμαρχoς Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήρης Βούλγαρης, ο oποίος μιλώντας στην «Ε» τόνισε: «Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής κινείται προς την κατεύθυνση να προ­σφέρει ένα περιβάλλον τροφικής προστασίας, σε άτομα που έχουν ανάγκη στον προσφυγικό καταυλισμό στο Κουτσόχερο.

Το προσωπικό που απασχολείται στη δομή, στο πλαίσιο του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ στον Δήμο Λαρισαίων (με τετράμηνη παράταση), η σύνθεση του οποίου ολοκληρώθη­κε σήμερα με την ένταξη των τελευ­ταίων δεκατριών εργαζομένων, θα προχωρήσει στην υλοποίηση κοινω­νικής μελέτης καταγραφής των προ­σφύγων που έχουν πραγματική ανάγ­κη τροφής, ώστε να γνωρίζουμε κα­λύτερα τον αριθμό των ατόμων που θα στηρίξουμε.

Μάλιστα, έχουμε τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι θα μεριμνήσει να στείλει το συντομότερο δυνατό, μέρος των ταυ­τοποιήσεων των 200 ατόμων -προ­σφύγων που διαμένουν σήμερα στον καταυλισμό στο Κουτσόχερο, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει πιστοποιηθεί και δεν έχουν δικαίωμα σίτισης. Εκτιμούμε λοιπόν, ότι αν πραγματικά το υπουργείο προχωρήσει αυτή τη διαδικασία, θα μειωθεί και ο αριθμός των προσφύγων που χρειάζονται τρό­φιμα. Ανάλογα θα κινηθούμε…».

Ο κ. Βούλγαρης θα πραγματοποιήσει εντός των ημερών σύσκεψη με τους εργαζόμενους του εν λόγω προγράμματος στη δομή, προκειμένου να γίνει καταμερισμός των αρμοδιοτήτων του καθένα και προγραμματισμός της καταγραφής των προσφύγων που έχουν πραγματική ανάγκη τροφίμων, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρ­χουν, οι ποσότητες που χρειάζονται και η συχνότητα της παροχής.

Ο αντιδήμαρχος σημειώνει ότι τα τρό­φιμα στους πρόσφυγες θα προσφερθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, ενώ διαβεβαιώνει ότι «αυτή η παροχή δεν θα επη­ρεάσει καθόλου τη δράση και τις αντίστοιχες παροχές τροφίμων στους ωφελούμενους Λαρισαίους».

Να σημειωθεί, ότι την ερχόμενη εβδο­μάδα ο κ. Βούλγαρης θα συμμετέχει στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου των δεκατριών φορέων, που δραστηριοποιούνται στον προσφυγικό καταυλισμό.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ροή Ειδήσεων

MYTILINEOS: Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο στην Πολωνία

Την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο στο Grudziadz, της Πολωνίας, ανέλαβε η...

Εκτίναξη Μητσοτάκη στις κυλιόμενες του Μαξίμου

"Ως γνωστόν ο συναγωνιστής Θοδωρής Λιβάνιος, από την περίοδο που ο Μητσοτάκης, ήταν στην Πειραιώς, είχε «στήσει» ένα in house μηχανισμό, μετρήσεων,...

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Την είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis), ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες παγκοσμίως, μεταδίδουν τα διεθνή...

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Dο), οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Πώς αποτιμά η Αθήνα τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα

Μία ευρεία γκάμα θεμάτων διμερούς, περιφερειακού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος ετέθησαν επί τάπητος κατά την κατ ιδίαν συνάντηση...

Στην ίδια κατηγορία: