8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Ο δήμος Λαρισαίων θα παρέχει τροφή σε 300 πρόσφυγες στο Κουτσόχερο

Διαβάστε επίσης:

Την κάλυψη των αναγκών σίτισης 300 περίπου προσφύγων που ζουν στη δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο δρομολογεί ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής του παρέμβασης, να στηρίξει άτομα που δεν έχουν δικαίωμα σίτισης στον καταυλισμό.

Όπως είχε υποστηρίξει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, στον προσφυγικό καταυλισμό εξακο­λουθούν να παραμένουν 120 πρόσφυγες που έχουν λάβει άσυλο, ενώ υπάρχουν άλλοι 200 περίπου, που δεν είναι καταγεγραμμένοι και ως εκ τούτου όλοι τους δεν έχουν δικαίωμα σίτισης.

- Advertisement -

Επισήμανε ακόμη ότι, αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα από τους φορείς που διαχειρίζονται τη λειτουργία της προσφυγικής δομής, ο Δήμος θα επέμβει για να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη και θα δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλύψει τις βασικές ανάγκες τροφής τους.

Την ανθρωπιστική αυτή δράση ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο αντιδήμαρχoς Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήρης Βούλγαρης, ο oποίος μιλώντας στην «Ε» τόνισε: «Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής κινείται προς την κατεύθυνση να προ­σφέρει ένα περιβάλλον τροφικής προστασίας, σε άτομα που έχουν ανάγκη στον προσφυγικό καταυλισμό στο Κουτσόχερο.

Το προσωπικό που απασχολείται στη δομή, στο πλαίσιο του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ στον Δήμο Λαρισαίων (με τετράμηνη παράταση), η σύνθεση του οποίου ολοκληρώθη­κε σήμερα με την ένταξη των τελευ­ταίων δεκατριών εργαζομένων, θα προχωρήσει στην υλοποίηση κοινω­νικής μελέτης καταγραφής των προ­σφύγων που έχουν πραγματική ανάγ­κη τροφής, ώστε να γνωρίζουμε κα­λύτερα τον αριθμό των ατόμων που θα στηρίξουμε.

Μάλιστα, έχουμε τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι θα μεριμνήσει να στείλει το συντομότερο δυνατό, μέρος των ταυ­τοποιήσεων των 200 ατόμων -προ­σφύγων που διαμένουν σήμερα στον καταυλισμό στο Κουτσόχερο, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει πιστοποιηθεί και δεν έχουν δικαίωμα σίτισης. Εκτιμούμε λοιπόν, ότι αν πραγματικά το υπουργείο προχωρήσει αυτή τη διαδικασία, θα μειωθεί και ο αριθμός των προσφύγων που χρειάζονται τρό­φιμα. Ανάλογα θα κινηθούμε…».

Ο κ. Βούλγαρης θα πραγματοποιήσει εντός των ημερών σύσκεψη με τους εργαζόμενους του εν λόγω προγράμματος στη δομή, προκειμένου να γίνει καταμερισμός των αρμοδιοτήτων του καθένα και προγραμματισμός της καταγραφής των προσφύγων που έχουν πραγματική ανάγκη τροφίμων, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρ­χουν, οι ποσότητες που χρειάζονται και η συχνότητα της παροχής.

Ο αντιδήμαρχος σημειώνει ότι τα τρό­φιμα στους πρόσφυγες θα προσφερθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, ενώ διαβεβαιώνει ότι «αυτή η παροχή δεν θα επη­ρεάσει καθόλου τη δράση και τις αντίστοιχες παροχές τροφίμων στους ωφελούμενους Λαρισαίους».

Να σημειωθεί, ότι την ερχόμενη εβδο­μάδα ο κ. Βούλγαρης θα συμμετέχει στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου των δεκατριών φορέων, που δραστηριοποιούνται στον προσφυγικό καταυλισμό.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ροή Ειδήσεων

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε Γαμβέτα και Ερμού

Τέσσερα νέα συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων εγκαθίστανται στο κέντρο του Βόλου. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση...

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα και ποτάμια των Φαρσάλων

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιπλημμυρικά έργα για τον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές των Φαρσάλων. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί εργασίες...

Επιπλέον 130 οδικές θέσεις αποκαθίστανται στους δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Αργιθέας

Πρόσθετη χρηματοδότηση 30.000.000 ευρώ ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση ζημιών από τον Ιανό, σε επιπλέον 130...

Μέτρα κατά του καπνίσματος στις παιδικές χαρές λαμβάνει η δημοτική αρχή Καρδίτσας

Τοποθετούνται προειδοποιητικές πινακίδες: «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς» Μέτρα κατά του καπνίσματος στις παιδικές χαρές...

Καρδίτσα: παρεμβάσεις για ασφαλέστερη μετακίνηση παιδιών σε 24 σχολεία

Ασφαλέστερη πρόσβαση στα σχολεία τους δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε χιλιάδες μαθητές στην Καρδίτσα, με ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων...

Με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές – Από αύριο και των ΓΕΛ

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η σημερινή, πρώτη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου...

Στην ίδια κατηγορία: