8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Με συνεχείς προσλήψεις αναβαθμίζεται το ΓΝΛ

Διαβάστε επίσης:

Πυλώνα της δημόσιας υγείας, όχι μόνο στην πόλη της Λάρισας, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία χαρακτήρισε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή, Γιώργου Λαμπρούλη, για την αποκατάσταση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

«Η Λάρισα έχει δύο δημόσια νοσοκομεία και θα συνεχίσει να τα έχει. Δεν υφίσταται επομένως απολύτως κανένα ζήτημα για τη λειτουργία ή όχι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοζαμάνης επισημαίνοντας ότι σκοπός του Υπουργείου «είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και όχι η αναστολή λειτουργίας του, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ».
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας περιέγραψε αναλυτικά το πλαίσιο των προσλήψεων ιατρικονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που ενισχύουν και αναβαθμίζουν το νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού ανάφερε:

 • 8 θέσεις μονίμων ιατρών θα ενισχύσουν με τις υπηρεσίες τους τη λειτουργία κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου.
 • Ένας γιατρός Νεφρολογίας, ένας Παθολογίας και δύο Αναισθησιολογίας έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία.
 • Ένας διευθυντής ακτινολογίας και ένας επιμελητής Β’ Χειρουργικής αναμένουν το ΦΕΚ διορισμού τους, όπως επίσης και 2 ακόμα στις ειδικότητες Ουρολογίας και Γαστρεντερολογίας.
 • 13 θέσεις επικουρικών ιατρών στις ειδικότητες Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Παθολογίας, Καρδιολογίας και Αναισθησιολογίας για τη ΜΕΘ, Παιδοχειρουργικής (2), Ορθοπαιδικής, Ουρολογίας (2), Αναισθησιολογίας, Παιδιατρικής, Γαστρεντερολογίας και Παθολογίας.
  Σε ό,τι αφορά το λοιπό προσωπικό:
 • Από την 2Κ/2019 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, πρόληψη 2 μόνιμων Νοσηλευτών κατηγορίας Τ.Ε.
 • Επίσης, «τρέχει» η προκήρυξη 6Κ/2020 του ΑΣΕΠ από την οποία αναμένεται η κάλυψη 11 θέσεων λοιπού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων.
  Επιπρόσθετα, 91 άτομα λοιπού επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων έχουν αναλάβει υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα υπηρετώντας αυτήν τη στιγμή στο Νοσοκομείο:
 • 36 άτομα Τ.Ε. Νοσηλευτικής.
 • 7 άτομα Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτών.
 • 4 άτομα Δ.Ε. Χειριστών Εμφανιστών Ιατρικών Μηχανημάτων.
 • 6 άτομα Τ.Ε. Ιατρικών Εργαστηρίων.
 • 13 άτομα Υ.Ε. Μεταφορέων ασθενών.
 • 1 άτομο Υ.Ε. Βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας.
 • 21 άτομα Υ.Ε. Βοηθών Θαλάμου.
 • 1 άτομο Δ.Ε. Μαγείρων.
 • 2 άτομα Υ.Ε. Τραπεζοκόμων – Λαντζέρηδων.
  «Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο το προσωπικό του γερασμένου ΕΣΥ. Θέλουμε μόνιμες προσλήψεις, οι οποίες όμως έχουν χρονοβόρες διαδικασίες και γι’ αυτό αξιοποιούμε τη δυνατότητα προσλήψεων επικουρικού προσωπικού. Το οποίο σταδιακά μονιμοποιείται μέσω της προκήρυξης μόνιμων θέσεων. Αυτό ακριβώς κάναμε και στην περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» υπογράμμισε ο κ. Κοντοζαμάνης.
  Προηγουμένως ο κ. Κοντοζαμάνης διέψευσε κατηγορηματικά ότι το Γ.Ν. Λάρισας έχει μετατραπεί εξ ολοκλήρου σε Νοσοκομείο Covid-19, υποστηρίζοντας πως έχουν δημιουργηθεί κλινικές για την αποκλειστική νοσηλεία ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών κορονοϊού από τις ήδη υπάρχουσες με σκοπό την προστασία των πολιτών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να προσθέσει ότι ο κορονοϊός συνεχίζει να μας απειλεί με την πολύ μεγάλη μεταδοτικότητά του στην κοινότητα.
  Σε άλλο σημείο της απάντησής του ο κ. Κοντοζαμάνης πρόβλεψε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα επανέλθει στην κανονικότητά του με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού στον πληθυσμό για να καταλήξει: «Μέχρι τότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και τα Νοσοκομεία μας σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα».
  (Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία)

Ροή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: 1.913 νέα κρούσματα, 357 διασωληνωμένοι, 28 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/2) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.913, εκ...

Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων σχολικών κυλικείων με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Tηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, είχαν οι εκπρόσωποι των Σχολικών Κυλικείων, ύστερα από σχετικό κάλεσμα της κ. Δωροθέας Καναβιτσά, Προέδρου...

Σκόπελος: 2,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου νήσου Σκοπέλου» προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Το έργο...

Ευθύνες στον διευθυντή επιρρίπτει ο πρόεδρος του Γηροκομείου για τους εκτός λίστας εμβολιασμούς

Συνεχίζεται η έρευνα στο Γηροκομείο Βόλου για εμβολιασμούς ατόμων που δεν θα έπρεπε να είναι στη λίστα που συνέταξε ο διευθυντής του...

Αποζημιώσεις ύψους 14,7 εκατ. ευρώ από τον ΕΛ.Γ.Α.

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 14.798.619,26 ευρώ στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Ο Οργανισμός, χάρη στην...

Καρδίτσα: Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για υποχρεωτικά κλειστές επιχειρήσεις το 2020

Το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή από δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές υποχρεωτικά το 2020 με κρατική...

Στην ίδια κατηγορία: