8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Επιτροπή της ΔΑΕΦΚ στα σεισμόπληκτα χωριά – Τί ζήτησε ο Θ. Παιδής

Διαβάστε επίσης:

Σημαντική είναι η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στα σεισμόπληκτα χωριά με τη συμπλήρωση εννιά μηνών από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην περιοχή μας… Τριμελής επιτροπή της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) πραγματοποιεί αυτοψία σε κτίρια, για τα οποία έχουν υποβληθεί ενστάσεις από τους ιδιοκτήτες σε ότι αφορά το πρώτο πόρισμα καταγραφής των ζημιών. 

Ο Θανάσης Παιδής έδωσε το παρών, παραμένοντας – όπως κάνει σταθερά από την πρώτη στιγμή – στο πλευρό των κατοίκων. 

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τα εξής:

  • Επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών και την εξέταση των ενστάσεων, ώστε το συντομότερο δυνατόν να καταβληθούν τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.
  • Κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ να βρίσκεται μόνιμα στη σεισμόπληκτη περιοχή, ώστε να προχωρούν προς επίλυση οι εκκρεμότητες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν η επιτροπή επισκέπτεται τα χωριά κάθε δεκαπενθήμερο για τρεις ημέρες.
  • Παράταση σε ότι αφορά την υποβολή αιτήσεων για στεγαστική συνδρομή. 
  • Στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής να αυξηθεί το κόστος δαπάνης κατά 480 ευρώ το τετραγωνικό μετρό λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων που παρατηρούνται στα οικοδομικά υλικά. Επ’ αυτού ο Θανάσης Παιδής είχε συζήτηση με τον Νίκο Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε στα σεισμόπληκτα χωριά, στο πλευρό των κατοίκων, καθώς πραγματοποιούνται αυτοψίες από επιτροπή της ΔΑΕΦΚ επί ενστάσεων που έγιναν κατά των πρώτων πορισμάτων.

Όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Οι πληγές που άφησε ο Εγκέλαδος είναι μεγάλες και οι συμπολίτες μας υφίστανται τις επιπτώσεις ήδη επί εννιά μήνες.

Παράλληλα, με τις απαραίτητες κινήσεις θα πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να οι πληγέντες να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα κοντά στους κατοίκους με στόχο το συντομότερο αφενός να επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους και αφετέρου να λάβουν όσα δικαιούνται ώστε να προχωρήσουν προς το μέλλον, αφήνοντας πίσω αυτά που προκάλεσε ο σεισμός» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Ροή Ειδήσεων

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Σταϊκούρας: Δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023 -Θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις

«Είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού». Αυτό...

Παιδικοί σταθμοί: Σε ισχύ το πρόγραμμα επιδότησης – Δικαιούχοι και κριτήρια

Υπεγράφη την Παρασκευή 29 Ιουλίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα...

Ασφαλτος και έργα του Δ. Τρικκαίων στους κόμβους των Μ. Καλυβίων

Συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς και τα οχήματα, προσφέρουν οι νέες παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων στα Μ. Καλύβια....

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου και την πλήρωση του ταμιευτήρα που θα δημιουργήσει μια νέα...

Τρίκαλα: Κλειστά τα ΚΕΠ το Σάββατο 13 Αυγούστου

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι το ερχόμενο Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 το ΚΕΠ στη συμβολή των οδών Ιακωβάκη...

Στην ίδια κατηγορία: