8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Δημοφιλείς προορισμοί Βόλος και Πήλιο

Διαβάστε επίσης:

Στην εορταστική περίοδο εναποθέτουν ελπίδες για αύξηση των εσόδων τους οι ξενοδόχοι στη Μαγνησία, με τον μέσο όρο πληρότητας του μήνα στο 45% και τις κρατήσεις να ξεπερνούν μέχρι στιγμής το 80% ενόψει Χριστουγέννων. Με την αγωνία για τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης να κυριαρχούν, οι ξενοδόχοι στη Μαγνησία διατηρούν την ψυχραιμία και την αισιοδοξία τους, με την ελπίδα ότι θα επαληθευτούν οι εορταστικές προσδοκίες τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δημοφιλείς προορισμοί αποδεικνύονται ο Βόλος, το Πήλιο και η ευρύτερη περιοχή, με τις κρατήσεις που καταγράφονται ενόψει των Χριστουγέννων να αποτελούν ενθαρρυντικό προμήνυμα σχετικά με την κίνηση της εορταστικής περιόδου.

- Advertisement -

«Αρχίζει να φαίνεται ότι θα πάει καλά το διήμερο των Χριστουγέννων, υπάρχουν πληρότητες που υπολογίζονται στο 80% και λογικά, καιρού και κορονοϊού επιτρέποντος, θα εξελιχθεί καλά το συγκεκριμένο διάστημα» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης. Δεν παραλείπει, ωστόσο, να επαναλάβει την ανάγκη για ρευστότητα, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς, προκαλεί πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, πάση θυσία».

Ενθαρρυντική χαρακτηρίζει τη μέχρι τώρα εικόνα που καταγράφεται σε επίπεδο κρατήσεων, ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ενώ εμμένει στην θέση ότι «οι κρατήσεις θα είναι last second».

Με το βλέμμα στο διήμερο των Χριστουγέννων, οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας προσδοκούν σε τόνωση των εσόδων, δηλώνοντας πανέτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες της εορταστικής περιόδου, με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και δελεαστικές τιμές.

Αιτήματα ζητούν ικανοποίηση

Με το βλέμμα στην εορταστική περίοδο, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Μαγνησίας απαριθμεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, θέτοντας στις πρώτες θέσεις της λίστας, παράλληλα με τη ρευστότητα, το μεγάλο ενεργειακό κόστος. «Εχουμε κάνει σχετικά διαβήματα και έχουμε καταθέσει ανάλογο υπόμνημα. Απ’ ό,τι φαίνεται, θα λάβουν μικρή επιδότηση για το ρεύμα, όσοι έχουν χαμηλή τάση. Δεν λύνεται, ωστόσο, το πρόβλημα, διότι οι μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τριφασικό ρεύμα και χρησιμοποιούν τη θέρμανση, είτε πετρέλαιο, είτε αέριο, αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα λόγω των ανατιμήσεων στο κόστος της ενέργειας» τονίζει ο Γιώργος Ζαφείρης.

Σοβαρό πρόβλημα για τον κλάδο η αύξηση του λειτουργικού κόστους, με τον πρόεδρο να τονίζει ότι «αναμένουμε την πληρωμή του κοινωνικού τουρισμού και του προγράμματος τουρισμός για όλους. Το μόνο θετικό είναι ότι, μετά από προσπάθειες που κάναμε, θα λάβουν τα χρήματα οι ξενοδόχοι, χωρίς να απαιτείται φορολογική ενημερότητα».

Παράλληλα ο κ. Ζαφείρης καθιστά σαφές ότι τα έσοδα δύο ημερών ή ενός Σαββατοκύριακου δεν είναι αρκετά για να καλύπτονται ο ανάγκες και οι οφειλές μιας ολόκληρης χρονιάς, ενώ επαναλαμβάνει ότι «βασικό αίτημα του κλάδου είναι να μετατραπούν σε μη επιστρεπτέες οι επιστρεπτέες προκαταβολές ή να μετατεθούν, τουλάχιστον, για το δεύτερο εξάμηνο του 2022, στο οποίο φαίνεται ότι θα σημειωθεί ανάκαμψη».
Πηγή: taxydromos.gr

Ροή Ειδήσεων

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Σταϊκούρας: Δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023 -Θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις

«Είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού». Αυτό...

Παιδικοί σταθμοί: Σε ισχύ το πρόγραμμα επιδότησης – Δικαιούχοι και κριτήρια

Υπεγράφη την Παρασκευή 29 Ιουλίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα...

Ασφαλτος και έργα του Δ. Τρικκαίων στους κόμβους των Μ. Καλυβίων

Συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς και τα οχήματα, προσφέρουν οι νέες παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων στα Μ. Καλύβια....

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου και την πλήρωση του ταμιευτήρα που θα δημιουργήσει μια νέα...

Τρίκαλα: Κλειστά τα ΚΕΠ το Σάββατο 13 Αυγούστου

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι το ερχόμενο Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 το ΚΕΠ στη συμβολή των οδών Ιακωβάκη...

Στην ίδια κατηγορία: