8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ζ. Μακρή: «Σε 60 ημέρες ολοκληρώνεται η επισκευή του ΚΥ Ζαγοράς»

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Κορυφώνεται ο μίνι καύσωνας

Η πιο ζεστή ημέρα του μήνα αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε...

Αυτοκτονία επιχειρηματία στη Σκιάθο: Πληροφορία ότι ο αυτόχειρας κατονόμασε τοκογλύφο σε σημείωμα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την αυτοκτονία του επιχειρηματία Θ.Π....

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, η οποία παρακολουθεί, στενά, συστηματικά και με ιδιαίτερη ευαισθησία την πρόοδο των ενεργειών του έργου της αποκατάστασης της στέγης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς ενημερώθηκε, σήμερα, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» κ. Θανάση Γιάνναρη για την υπογραφή της σύμβασης των επισκευαστικών εργασιών του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας.

Ειδικότερα, το οικονομικό αντικείμενο της συγκεκριμένης σύμβασης, που υπεγράφη σήμερα, ανέρχεται σε 348.314,76€ με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εργασιών τις 60 ημέρες.
Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο έργο, η κ. Μακρή είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες και συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Θ. Γιάνναρη, ήδη, από τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, καθώς και πολύμηνη συνεργασία με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη προκειμένου να συντονιστούν και να συνεργασθούν, συστηματικά, τόσο οι υπηρεσίες της ΚΤΥΠ Α.Ε. όσο και της αρμόδιας ΥΠΕ και να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης. Ακόμη, η Υφυπουργός Παιδείας είχε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση όταν κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ Α.Ε. επισκέφθηκε το ΚΥ Ζαγοράς για αυτοψία, στις 28 Δεκεμβρίου 2020, προκειμένου να υποβάλει τεχνική έκθεση-περιγραφή των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης καθώς και να συντάξει τον προϋπολογισμό, αφού η 5η ΥΠΕ μερίμνησε για την εξασφάλιση της έγκρισης της σκοπιμότητας του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Ενώ, για την ολοκλήρωση του συνόλου των διαδικασιών της έγκρισης της χρηματοδότησης, η κ. Μακρή είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον Υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στις 18 Οκτωβρίου 2021 και με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, στις 19 Οκτωβρίου 2021, όσο και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιάννη Τσακίρη, στις 20 Οκτωβρίου 2021, ο οποίος και υπέγραψε την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, την τελική έγκριση της χρηματοδότησης του έργου: «Αναβάθμιση – Ανακαίνιση των κτιριακών Υποδομών του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς», συνολικού προϋπολογισμού 378.603 ευρώ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας (κωδικός έργου 2018ΣΕ09100027).
Η κ. Μακρή, αφού ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ζαγοράς κ. Π. Κουτσάφτη για την εξέλιξη αυτή, ευχαρίστησε, θερμά, για ακόμη μία φορά, τον κ. Γιάνναρη για το διαρκές ενδιαφέρον του, την άμεση ανταπόκριση και τις ταχύτατες ενέργειές του προκειμένου να εκκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του συγκεκριμένου έργου. Δήλωσε δε, ότι η «υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και η απόδοσή του μετά από χρόνια, προς χρήση, στους κατοίκους της περιοχής, σε εξήντα μέρες από τώρα καταδεικνύει την ευαισθησία της πολιτείας για την παροχή πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών».

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Αυτοκτονία επιχειρηματία στη Σκιάθο: Πληροφορία ότι ο αυτόχειρας κατονόμασε τοκογλύφο σε σημείωμα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την αυτοκτονία του επιχειρηματία Θ.Π. στη Σκιάθο που σκόρπισε θλίψη...

Καιρός: Κορυφώνεται ο μίνι καύσωνας

Η πιο ζεστή ημέρα του μήνα αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει...

Σοκ στη Σκιάθο με την αυτοκτονία γνωστού επιχειρηματία -Άφησε σημείωμα

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Σκιάθου από την αυτοκτονία του 55χρονου γνωστού επιχειρηματία και πατέρα τριών κοριτσιών.

Προχωρά το deal Motor Oil-Ελλάκτωρ στις ΑΠΕ

Η ΜΟΤΟΡ ΟIΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. γνωστοποίησε με σημερινή ανακοίνωσή της ότι θα δημοσιοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα...

Τριήμερος καύσωνας

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνον στη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες...

Ασημένιο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη στο Μόναχο

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετρά τέσσερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου από το βράδυ της 17ης Αυγούστου, κάτι που...

Στην ίδια κατηγορία: