8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο σχολείο που ξυλοκοπήθηκε 17χρονος η Κεραμέως

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε την Πέμπτη (13/2) το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, όπου ξυλοκοπήθηκε ένας 17χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου από 17 ανήλικους.

«Έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως θέση στο σχολείο. Το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές», ανέφερε αρχικά η υπουργός Παιδείας.

- Advertisement -

Συμπλήρωσε ότι «έχουν ήδη ληφθεί παιδαγωγικά μέτρα στους συγκεκριμένους μαθητές και από σήμερα το απόγευμα θα είναι στο σχολείο μια ομάδα λειτουργών και ψυχολόγων, οι οποίοι θα υποστηρίξουν την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της».

Αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου, λέγοντας πως μια από αυτές είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο.

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας για το συμβάν, πριν επισκεφθεί το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα ανέφερε: «Αναφορικά με την επίθεση εναντίον μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα. Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: