8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πάολο Τζεντιλόνι: «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σωστό δρόμο»

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο» υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Επίτροπος, Πάολο Τζεντιλόνι, παρουσιάζοντας τις μεσοπρόθεσμες χειμερινές προβλέψεις για την οικονομία της ΕΕ.

Ερωτηθείς πώς θα περιέγραφε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Ιταλός επίτροπος δήλωσε:

- Advertisement -

«Πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία, που -όπως ξέρουμε- υπέστη  ισχυρά πλήγματα, και οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες για αρκετά χρόνια, τώρα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Πρόσφατα, επισκέφθηκα την Ελλάδα, και σε όλες τις συναντήσεις που είχα, υπήρξε αυτή η ιδέα ενός θετικού συναισθήματος και μιας θετικής εντύπωσης που επικρατεί στη χώρα», δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι και προσέθεσε:

«Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση τα προσεχή έτη. Αλλά τα αποτελέσματα είναι καλά και οι συνέπειες αυτών των αποτελεσμάτων στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ξεκάθαρες».

Και ο Πάολο Τζεντιλόνι κατέληξε:

«Πιστεύω πως η τελευταία επίσκεψη της αποστολής μας στην Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί με θετική έκθεση, πράγμα που θα χαράξει το δρόμο τον Ιούνιο, έτσι ώστε το Eurogroup να λάβει θετική απόφαση για την πιθανότατα η Ελλάδα, να χρησιμοποιήσει τα EU FSMP για τις επενδύσεις».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: