8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέα ιδιωτική κλινική αποκτά η Λάρισα

Διαβάστε επίσης:

Μία νέα μεγάλη επένδυση πρωτοποριακών προδιαγραφών που έρχεται να καλύψει την ανάγκη των πολιτών στη λήψη υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα να διασφαλίσει ταχύτερη πρόσβαση σ’ αυτές, προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα στη Λάρισα. Πρόκειται για την ανέγερση μιας νέας ιδιωτικής γενικής κλινικής, από την οικογένεια των ιατρών Πίπη, σε έκταση 10 στρεμμάτων έναντι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Το νέο επενδυτικό εγχείρημα της γνωστής και καταξιωμένης στον ιατρικό κλάδο οικογένειας, έχει δρομολογηθεί μετά την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου πριν από μια τριετία, ενώ το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία» ο διευθυντής του τοπικού Θεραπευτηρίου «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» κ. Γεώργιος Πίπης, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης από τις αρμόδιες αρχές θα δομηθεί κτίριο 3.000 τ.μ. υπερσύχρονων προδιαγραφών σύμφωνα με τις επιταγές του νέου ν.4.600/2019 περί κλινικών. Θα πρόκειται επί της ουσίας για την πρώτη και μοναδική μέχρι τώρα αντίστοιχη κλινική που θα ακολουθεί τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις. Αρχικά θα διαθέτει 44 κλίνες του χειρουργικού τομέα, ΜΕΘ και υπερσύγχρονα χειρουργεία. Σημειώνεται πως η δόμηση της νέας κλινικής χρηματοδοτείται από τη λειτουργία της καταξιωμένης και λειτουργούσας ήδη στο κέντρο της πόλης κλινικής, το «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ», η οποία θα ενσωματωθεί τελικά στη νέα κλινική. Στα σχέδια είναι η επέκταση της κλινικής, ώστε να διαθέτει συνολικά 84 κλίνες, με την προσθήκη νέων τμημάτων του παθολογικού τομέα, ογκολογικού, νεφρολογικού και τεχνητού νεφρού.
Ο κ. Πίπης αποκαλύπτει επίσης του λόγους που ώθησαν την οικογένειά του στη δημιουργία μιας νέας δομής υγείας, μιλά για τις δυσκολίες του εγχειρήματος, τις υπηρεσίες που θα προσφέρει και προσθέτει με έμφαση πως η νέα κλινική «θα δώσει επιπλέον ώθηση σε αυτό που εμείς θεωρούμε στρατηγικό πλεονέκτημα της πόλης, δηλαδή στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: