8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θετική η Ζέττα Μακρή στη μερική εκτροπή του Αχελώου

Διαβάστε επίσης:

Ξεκάθαρη και θετική ήταν η τοποθέτηση της προέδρου της μόνιμης ειδικής επιτροπής περιφερειών και βουλευτού Μαγνησίας Ζέττας Μ. Μακρή στην συνάντηση που προκάλεσε ο υπουργός Επικράτειας κ. Γ. Γεραπετρίτης για τη μερική εκτροπή του Αχελώου.

- Advertisement -

Το 1925 πρωτοδιατυπώθηκε,ως ιδέα,η εκτροπή του Αχελώου και άρχισε να μελετάται,ουσιαστικά,το 1950,επί Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ευθύνη και μέριμνα της πολιτείας είναι,εφεξής, ο σχεδιασμός και οι συνοδευτικές μελέτες να είναι επαρκείς ώστε να μην υπάρχει περιθώριο δικαστικής απόρριψη ,όπως πολλές φορές,συνέβη,στο παρελθόν. Είναι επίσης, λάθος να μονοπωλούνται οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες από τους αντιδρώντες στην μερική εκτροπή όταν από τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών παραγόντων προέκυψε η ύψιστη οικολογική ευαισθησία και προτεραιότητα στη μερική εκτροπή.

Με δεδομένο το απρόβλεπτο της κλιματικής αλλαγής και την αδυναμία ακριβούς μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης μελέτης,η πολιτική απόφαση επιβάλλεται να είναι επεξεργασμένη και ταχεία. Άλλωστε,πλέον των γνωστών,ορθών,χιλιοειπωμένων επιχειρημάτων υπέρ της υλοποίησης του έργου,η απεξάρτηση της Δ.Ε.Η. από τον λιγνίτη καθιστά μονόδρομο τις υπέρ του έργου διαδικασίες.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: