8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οχι της ΠΕΔ Θεσσαλίας σε νέες δομές προσφύγων στην περιοχή

Διαβάστε επίσης:

Τον προβληματισμό του και κυρίως την αντίδρασή του στους σχεδιασμούς του Υπουργείου, χωρίς την ενημέρωση και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, για τη δημιουργία νέων δομών μεταναστών στη Θεσσαλία, εκφράζει με απόφαση που έλαβε με πλειοψηφία το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα σε ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει:

- Advertisement -

‘Η ΠΕΔ Θεσσαλίας, με αφορμή τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος για το ενδεχόμενο δημιουργίας από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής , δομών μεταναστών σε περιοχές της Θεσσαλίας , καταθέτει την διαφωνία της για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης των ΟΤΑ επί του συνολικού σχεδιασμού και των κριτηρίων επιλογής, καθώς και για την έλλειψη κάθε συνεργασίας με τους ΟΤΑ.
Καλούμε την κυβέρνηση να παρουσιάσει επίσημα τα στοιχεία του αριθμού μεταναστών και των Δομών στη χώρα και ανά περιφέρεια.
Ζητάμε να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με τους ΟΤΑ και την Περιφέρεια ως ισότιμους συνομιλητές για τα κριτήρια δημιουργίας νέων Δομών για φιλοξενία συγκεκριμένου αριθμού και χαρακτήρα υπηκόων τρίτων χωρών και με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας καθώς και με την αποδοχή εκ μέρους των τοπικών κοινωνιών, χωρίς καμιά εμπλοκή των Μ.Κ.Ο
Η ΠΕΔ Θεσσαλίας αναγνωρίζει το μείζον για τη χώρα ζήτημα διαχείρισης φιλοξενίας μεταναστών, και δηλώνει παρούσα για κάθε ειλικρινή και ανοικτή συνεργασία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού στην ελληνική κοινωνία.
Ταυτόχρονα ζητάμε την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου ή επαναπροώθησης για άμεση άμβλυνση του προβλήματος .
Η ΠΕΔ Θεσσαλίας δηλώνει κατά πλειοψηφία την αντίθεσή της για τη δημιουργία νέων Δομών μεταναστών στη Θεσσαλία, χωρίς τήρηση προηγουμένως, όλων των παραπάνω.
Η απόφαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας να δημοσιοποιηθεί στον τύπο και να αποσταλεί σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, την ΚΕΔΕ, την περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΕΝΠΕ».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: