8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Διαβάστε επίσης:

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη, επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη λειτουργία του νοσοκομείου ως ΝΠΙΔ και με ΣΔΙΤ, αλλά και τα προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό, αλλά και στις ελλείψεις σε φάρμακα υλικά και μηχανήματα.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης γιατρών, όπου και μετέφερε τις θέσεις του ΚΚΕ για δημόσια δωρεάν υγεία κόντρα στον προϋπολογισμό του 2020 που έρχεται να μειώσει και άλλο την κρατική δαπάνη για τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και κόντρα στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία, μέσω ΣΔΙΤ.

- Advertisement -

Τονίστηκε από την πλευρά του βουλευτή του ΚΚΕ ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρεί την προώθηση των ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το πεδίο για κερδοφόρες μπίζνες από τους μονοπωλιακούς ομίλους, συνεχίζοντας στο δρόμο που έχει στρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία, με τη δημιουργία του πρώτου νοσοκομείου ιδιωτικού δικαίου στη Σαντορίνη και με την ανάθεση στο κέντρο τεκμηρίωσης και κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών Α.Ε. της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος DRG (κοστολόγηση ομοιογενών διαγνωστικών κατηγοριών). Κάτι το οποίο αποτελεί βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών, όχι μόνο για να μειωθεί η ασφαλιστική κάλυψη για εξετάσεις και θεραπείες, αλλά και για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: