8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εκπτώσεις στην αγορά της Καρδίτσας

Διαβάστε επίσης:

Με τον εμπορικό κόσμο της Καρδίτσας να προσδοκά σε άνοδο του τζίρου, άρχισαν και επίσημα τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου ενώ την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοικτά σε όλη την επικράτεια.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές. Τα καταστήματα της Καρδίτσας πάντως είχαν αρχίσει ήδη τις προσφορές τις προηγούμενες ημέρες.

Οι έμποροι της Καρδίτσας καλούν το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την τοπική αγορά και να την προτιμήσει για τις αγορές του καθώς διαθέτει ποικιλία προϊόντων και του δίνει τη δυνατότητα να κάνει συμφέρουσες αγορές.
Στις εκπτώσεις, εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Σε ότι αφορά τώρα την εορταστική περίοδο σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα, κοντά στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2018, δηλαδή στα 3,5 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι κινήθηκε ο τζίρος του λιανεμπορίου τον Δεκέμβριο του 2019, πολύ μακριά από τα επίπεδα του 2009, όταν ο τζίρος του Δεκεμβρίου έφτανε τα 5,4 δισ. ευρώ.
πηγή:neosagon.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: