8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βαρύς φόρος αίματος: 12 νεκροί σε 56 τροχαία στο Νομό Καρδίτσας

Διαβάστε επίσης:

«Το αυτοκίνητο είναι παγκοσμίως, το πιο φονικό όπλο. Στους δρόμους της Ελλάδος συντελείται η μεγαλύτερη γενοκτονία».
Οι παραπάνω, είναι δύο από τις πιο χαρακτηριστικές επισημάνσεις του οδηγού αγώνων και εκπαιδευτή οδικής συμπεριφοράς, Τάσου Μαρκουΐζου – γνωστού ως Ιαβέρης.
Δυστυχώς ο «φόρος αίματος» στην άσφαλτο είναι… βαρύτατος για την χώρα, από την «καταβολή» του οποίου μάλιστα δεν απουσιάζει ο Νομός Καρδίτσας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο δεκάμηνο (Ιανουάριος- Οκτώβριος) της περυσινής χρονιάς σημειώθηκαν συνολικά 56 τροχαία στους δρόμους του Νομού Καρδίτσας, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 12 συνανθρώπους ενώ παράλληλα άφησαν πίσω τους 5 βαριά τραυματίες.
Ο αριθμός των τροχαίων είναι αυξημένος συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, κατά το οποίο σημειώθηκαν 39, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 7 ανθρώπους, ενώ προκάλεσαν 8 βαριούς τραυματισμούς.

- Advertisement -

Αναλυτικότερα, ανά μήνα:
*Τον περυσινό Ιανουάριο σημειώθηκαν δύο τροχαία, δίχως νεκρό ή σοβαρούς τραυματισμούς. Το 2018 καταγράφηκαν 4 τροχαία με ένα νεκρό και έναν βαριά τραυματία.
*Τον Φεβρουάριο 3 τροχαία με έναν βαριά τραυματία, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018, 6 τροχαία με δύο νεκρούς.
*Τον Μάρτιο 8 τροχαία με έναν νεκρό και έναν βαριά τραυματία, ενώ το 2018, 4 τροχαία με έναν νεκρό.
*Τον Απρίλιο είχαμε 4 τροχαία με έναν νεκρό, ενώ το 2018, 2 τροχαία με έναν βαριά τραυματία.
*Σε ότι αφορά το Μάιο, σημειώθηκαν 2 τροχαία με έναν νεκρό, ενώ το 2018 καταγράφηκε επίσης ένας νεκρός σε 3 τροχαία.
*Τον Ιούνιο του 2019 σημειώθηκαν 5 τροχαία που άφησαν έναν νεκρό, ενώ το 2018 δύο τροχαία με επίσης έναν νεκρό.
*Επτά τροχαία σημειώθηκαν τον Ιούλιο, με δύο νεκρούς και έναν βαριά τραυματία, ενώ το 2018 είχαμε δύο τροχαία δίχως νεκρούς ή σοβαρούς τραυματισμούς.
*Τα περισσότερα τροχαία σημειώθηκαν το Αύγουστο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είχαμε 10 τροχαία με έναν νεκρό και έναν βαριά τραυματία. Ομοίως τα ίδια άφησαν 6 τροχαία το 2018.
*Το Σεπτέμβριο πέρυσι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε βαριά σε 8 τροχαία, ενώ το 2018 ένας τραυματίστηκε βαριά σε 4 τροχαία.
*Τέλος τον Οκτώβριο, στον οποίο σταματούν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 7 τροχαία, ενώ το 2018 συνολικά 4 τραυματίστηκαν βαριά σε 5 τροχαία.
πηγή:neosagon.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: