8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Ζέττα Μακρή και Γιώργος Αμυράς με τους Δημάρχους Σκοπέλου και Αλοννήσου

Διαβάστε επίσης:

Αυτοψία Αγοραστού στο εργοτάξιο κατασκευής του δρόμου Δέλτα Καρδίτσας-Παλαμά

Αυτοψία στο έργο της κατασκευής του δρόμου Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά πραγματοποίησε ο...

Έργα 19 εκατ. ευρώ στα παράλια του Δήμου Αγιάς

Έργα προϋπολογισμού άνω των 19 εκατομμυρίων ευρώ ολοκλήρωσε και έχει σε εξέλιξη η...

Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021

Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 για έργα πόσιμου νερού και...

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τους Δημάρχους Σκοπέλου και Αλοννήσου, κ. Σταμάτη Περίσση και κ. Πέτρο Βαφίνη, αντίστοιχα, την Πέμπτη 10 Ιουνίου.
Η ανταπόκριση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος ήταν, για ακόμα μια φορά, τάχιστη και δόθηκε ευκαιρία στους Δημάρχους να επαναφέρουν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ζητώντας την συνδρομή του.
Οι Δήμαρχοι, στην περίπτωση των δασικών χαρτών, ζήτησαν να ισχύει για Σκόπελο και Αλόννησο ότι ισχύει για τα Δωδεκάνησα και το Βορειοανατολικό Αιγαίο και στην επόμενη τροποποίηση να συμπεριληφθούν τα δυο νησιά.
Με τις κυρώσεις των δασικών χαρτών να έχουν γίνει με γνώμονα τις αεροφωτογραφίες του 1945, πολλές εκτάσεις έχουν χαρακτηριστεί με το σήμα ΔΑ, δηλαδή δάσος το 1945 αγρός σήμερα. Ακόμα, όμως, και για τους ειδικούς δασολόγους οι χάρτες του 1945 δεν έχουν την ευκρίνεια, που θα έπρεπε να έχουν με αποτέλεσμα, πολλές φορές, να παραπλανούνται και οι ίδιες οι δασικές υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, οι εκτάσεις δε μπορούν να είναι δεσμευμένες ως δασικές.
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου αναφέρθηκε και στο ιδιαίτερο καθεστώς, που ισχύει στο νησί, όπου δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας γιατί ο κόσμος χρησιμοποιούσε ένα ιδιόμορφό τρόπο μεταβίβασης, το προικοσύμφωνο, και θα πρέπει να ληφθεί και αυτό υπόψη.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε τους Δημάρχους ότι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και ενημέρωσε τους δημάρχους για τις οδηγίες που η πολιτική ηγεσία έδωσε ώστε τα προβλήματα, που οι δήμαρχοι του κατέθεσαν και ο ίδιος γνώριζε να λυθούν, με σεβασμό στο Σύνταγμα και τις αποφάσεις του ΣτΕ. Ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο κινείται στην νομοθέτηση διατάξεων, που επιλύουν ανάλογα προβλήματα. Ζήτησε και συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους των δύο δήμων ώστε να κατατεθούν με λεπτομέρεια και σαφήνεια οι παράμετροι των θεμάτων και να τεθούν υπ’ όψιν των υπηρεσιακών παραγόντων για την πρόβλεψη των ενδεδειγμένων λύσεων.
Οι Δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου ευχαρίστησαν και την Υφυπουργό κ. Μακρή για την άμεση μεσολάβησή της και τον έκτακτο προγραμματισμό της ουσιαστικής αυτής συζήτησης, που έλυσε πολλές καίριες απορίες των Δημάρχων και των δημοτών τους σχετικά με τις ιδιοκτησίες τους, που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές.
Με τη σειρά της, η Υφυπουργός κ. Μακρή ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος που μέσα στο απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμά του βρίσκει πάντα χρόνο για επικοινωνία, όποτε υπάρχει λόγος, αναγνωρίζοντας την άμεση διαθεσιμότητά του και την σφαιρική και σε βάθος γνώση των θεμάτων.
Ενώ η συζήτηση έκλεισε με πρόσκληση του Δημάρχου Σκοπέλου προς τους Υφυπουργούς για τα εγκαίνια δυο ορεινών ποδηλατικών διαδρομών, που ολοκληρώνονται στο επόμενο διάστημα, ως μια ευκαιρία για σύντομη απόδραση και επαφή με την ελληνική φύση.

Ροή Ειδήσεων

Γαλλικό Πρακτορείο: Αφιέρωμα στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο

Το ναυάγιο, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς χρονολογείται περίπου στο 425 π.Χ., βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 30 μέτρων, ενώ στον βυθό...

Σοφάδες: Νεκρός εντοπίστηκε ο 53χρονος που αναζητούνταν με Missing Alert

Νεκρός εντοπίστηκε ο 53χρονος Γεώργιος Κωνσταντίνου από του Σοφάδες που αγνοούνταν από τις 28 Ιουνίου και είχε σημάνει...

Νεκρός από ψαροντούφεκο ο «Κωστής», η διάσημη φώκια-μασκότ της Αλοννήσου

Δολοφονημένος, έχοντας κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο βρέθηκε το Σάββατο ο «Κωστής», η διάσημη φώκια – μασκότ της...

Καρδίτσα-Ιανός: Ικανοποίηση Τσιάκου για την έγκριση από τη Βουλή έργων αποκατάστασης υποδομών ύψους 143 εκ. ευρώ

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι εγκρίθηκε από τη βουλή των Ελλήνων, η κατασκευή μεγάλων έργων στο...

Αυτοψία Αγοραστού στο εργοτάξιο κατασκευής του δρόμου Δέλτα Καρδίτσας-Παλαμά

Αυτοψία στο έργο της κατασκευής του δρόμου Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος...

Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις στίβου στο ΕΑΚ Λάρισας

Αναδείχτηκε ανάδοχος για τα έργα που οδηγούν στην πλήρη αναβάθμιση των υποδομών στίβου του ιστορικού γηπέδου του Αλκαζάρ αλλά και του Βοηθητικού...

Στην ίδια κατηγορία: