8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Θερινό πακέτο στήριξης 500 εκατ. ευρώ ανακοινώνει η κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης:

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της...

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι...

Με τα νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της ακρίβειας σε όλο τα φάσμα τη αγοράς, η κυβέρνηση ανεβάζει τα μέτρα στήριξης στα 500 εκατ. ευρώ. Είναι εξαιρετικά πιθανό να επαναληφθεί η οικονομική ενίσχυση του Πάσχα, με επίδομα ακρίβειας στα ευάλωτα νοικοκυριά το οποίο θα φθάσει στα 250 εκατ. ευρώ.

Τις επόμενες μέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένεται να εξειδικεύσει την πρώτη δέσμη μέτρων που θα αφορά στην επιδότηση καυσίμων με στόχο να περιορισθούν οι επιβαρύνσεις, αν και οι τιμές των καυσίμων διατηρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κάτι που σημαίνει ότι είναι δύσκολο η επιδότηση να καλύψει όλο αυτό κόστος που επωμίζονται.

- Advertisement -

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο και θα έχουν τρίμηνη διάρκεια, ενώ εφόσον το ράλι στις τιμές των καυσίμων συνεχισθεί τα μέτρα θα επεκταθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο της κυβέρνησης θα προβλέπει:
Όπως όλα δείχνουν το επίδομα για τη βενζίνη θα είναι σημαντικό αυξημένο και θα χορηγηθεί για το διάστημα Ιουλίου -Σεπτεμβρίου. Το ποσό της ενίσχυσης θα διαμορφωθεί άνω των 60 ευρώ, ενώ εξετάζεται η κλιμάκωση του ανάλογα με το κόστος της βενζίνης στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο οικονομικό επιτελείο έχουν εκπονήσει σχέδιο για το άνοιγμα των δικαιούχων. Συγκεκριμένα το όριο των εισοδηματικών κριτηρίων από τα 30.000 ευρώ θα φθάσει στα 45.000 ευρώ, όσο είναι δηλαδή και το εισοδηματικό όριο στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα η κυβέρνηση «θα αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο τους πολίτες στο πεδίο των καυσίμων με βάση τα δημοσιονομικά μας περιθώρια. Η πρόθεσή μας είναι να υπάρξει μια επέκταση για άλλους τρεις μήνες. Θα συζητήσουμε τη διεύρυνση των κριτηρίων και την ενίσχυση αυτών ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε». Σημειώνεται ότι το μοντέλο ενίσχυσης των καταναλωτών κρίθηκε επιτυχημένο και θα ακολουθηθεί ακριβώς το ίδιο και στη δεύτερη φάση της επιδότησης. Συγκεκριμένα, τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το νέο όριο για το οικογενειακό εισόδημα, έχουν στην κατοχή τους όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλουν γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Για την είσοδο στη πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει αρχές Ιουλίου θα χρειάζονται τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, ενώ στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.
Ντίζελ κίνησης: Η επιδότηση στην αντλία για το ντίζελ κίνησης θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο με αύξηση του ποσού της επιδότησης πάνω από τα 12 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι με το ΦΠΑ η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης φθάνει σήμερα τα 15 λεπτά το λίτρο.
Η κυβέρνηση φέρεται να επιθυμεί να ενισχύσει εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών τα ευάλωτα νοικοκυριά με ένα κονδύλι συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα το έκτακτο επίδομα ή επιταγή ακρίβειας χορηγήθηκε σε:

676.735 χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι πήραν 200 ευρώ.
625.000 οικογένειες με παιδιά που έλαβαν μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού.
241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που εισέπραξαν διπλή δόση εισοδήματος.
166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα τα οποία είχαν λάβει 200 ευρώ.
34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες οι οποίοι έλαβαν οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.

πηγή: powergame.gr

Ροή Ειδήσεων

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με την 2η αναμνηστική...

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι αρκετά υψηλή. Παράλληλα ανοικτή είναι...

Τέταρτη δόση: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού (2η αναμνηστική)...

Ηλ. Μόσιαλος: Ανεπαρκή τα δεδομένα για τέταρτη δόση εμβολίου στις ηλικίες 30-59 ετών

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως η εισήγησή της για την...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Ζέττα Μακρή: Μια ειρηνική, δημοκρατική και ανοιχτή αγκαλιά

Την 20ή Ιουνίου καλωσορίσαμε στο υπουργείο Παιδείας μαθήτριες και μαθητές πρόσφυγες από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ριτσώνα και τις Θερμοπύλες με...

Στην ίδια κατηγορία: