8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Στο δημοτικό συμβούλιο το σχέδιο τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη...

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και...

Το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου για το 2022 έρχεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη.
Σύμφωνα με το σχέδιο οι στόχοι για το 2022 είναι:
• Η αναγνωρισιμότητα του τόπου ως προορισμός ταξιδιών με προβολή και ανάδειξη της ταξιδιωτικής εμπειρίας και της αυθεντικότητας της περιοχής.
• Η αύξηση επισκεπτών ιδίως τους μήνες εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου προσεγγίζοντας τόσο το ταξιδιωτικό κοινό όσο και τουρίστες ειδικών κατηγοριών.
Ενισχυτικά του Volos Pelion, θα προωθείται το Pelion Routes ως νέο προϊόν των τριών Δήμων (του Δήμου Βόλου, του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και του Δήμου Νοτίου Πηλίου) του συνολικού προορισμού, που εισάγει έντονα και διακριτά τον πεζοπορικό τουρισμό ως ταξιδιωτική εμπειρία. Η ψηφιακή προβολή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα διατηρηθεί ως σημαντικό στοιχείο του μείγματος προβολής.
Βασικές αγορές παραμένουν η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ρουμανία, η Γαλλία και η Γερμανία. Ενισχυτικά οι Γαλλόφωνες – Γερμανόφωνες αγορές, Κάτω Χώρες, Ελβετία, Πολωνία, Αυστρία και οι παραδοσιακές των Βαλκανίων ή και Ιταλίας ως αγορές κοντινής απόστασης. Οι μεμονωμένοι είναι οι βασικοί επισκέπτες και συνεπώς στη στρατηγική προβολής θα κυριαρχεί η γενική επικοινωνία – awareness κοινού και η στοχευμένη ενημέρωση σε specialists.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει απόφαση για την κατανομή και απόδοση επιχορήγησης λειτουργικών δαπανών των σχολείων δ΄ δόσης έτους 2021 και αποζημίωση των εθελοντών Σχολικών Τροχονόμων για το τρίτο τετράμηνο του 2021, που ανέρχεται στο ύψος των 420.468,35 € και κατανέμεται ως εξής:
• Για αποζημίωση των εθελοντών σχολικών Τροχονόμων για το διάστημα (Σεπτέμβριο- Δεκέμβριο) του 2021 ποσού 32.798,08 €
• Για τα λειτουργικά έξοδα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατανέμεται το ποσό των 220.972,05 € και για την Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το ποσό των 166.698,22 €.

Συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων
Επίσης θα λάβει απόφαση περί μεταβολών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023 και προτείνεται:
◦ Η συγχώνευση του 1ου 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Βόλου με το 20ο 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Βόλου σε 4/θέσιο με προτεινόμενη ονομασία 1ο Νηπιαγωγείο Βόλου.
◦ Η κατάργηση του 3ου Νηπιαγωγείου Αρτέμιδος – Αγ. Βλασίου, καθώς βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας τα τελευταία οχτώ χρόνια.
◦ Η κατάργηση του 4ου Νηπιαγωγείου Αρτέμιδος – Αγ. Λαυρεντίου, καθώς βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
◦ Η κατάργηση του Νηπιαγωγείου Μικροθηβών, καθώς βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας τα τελευταία πέντε χρόνια.
«Δίδυμος» κυκλικός κόμβος
Το σώμα θα επικυρώσει αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για κανονιστικής αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων: «Διαμόρφωση σύγχρονου “δίδυμου” κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως, Μαιάνδρου, Μερκούρη, Καζανάκη» και «Ανάπλαση πλατείας «Γερμανικών» και δημιουργία παιδικής χαράς προσβάσιμης σε όλους.
Η πρώτη απόφαση αφορά στην διαμόρφωση σύγχρονου “δίδυμου” κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως, Μαιάνδρου, Μερκούρη, Καζανάκη, προς αποκατάσταση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής λειτουργίας, που διενεργείται με την υποβοήθηση φωτεινών σηματοδοτών.
Πέντε νέες σχολές στο Ωδείο
Τέλος, το Δ.Σ. θα εγκρίνει απόφαση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ για προσθήκη στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου πέντε νέων Σχολών λόγω μεγάλης ζήτησης και προεγγραφών στη σχολή σαξοφώνου, καθώς και για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος με σχολές που λείπουν και οι οποίες θεωρούνται σημαντικές για τη συμπλήρωση του ανώτερου επιπέδου σπουδών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.
Πρόκειται για τις σχολές: 1. Σχολή Διεύθυνσης Χορωδίας 2. Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας 3. Σχολή Σαξοφώνου 4. Σχολή Άρπας 5. Σχολή Τσέμπαλου
Πηγή: ertnews.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα βασικά προϊόντα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο,...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας» σημείωσε ο καθηγητής...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ. Σωστά κάνει και δεν πάει»,...

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Στην ίδια κατηγορία: