8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Σκρέκας: Στα 39 ευρώ η επιδότηση ρεύματος -Στα 45 για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Διαβάστε επίσης:

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ....

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της...

Την αύξηση της επιδότησης ρεύματος για να αντιμετωπιστεί η αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε, αποφασίστηκε να υπερδιπλασιαστεί η επιδότηση ρεύματος όλων των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων που τροφοδοτούνται στη χαμηλή τάση στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες για Νοέμβριο – Δεκέμβριο ενώ η αντίστοιχη επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών θα αυξηθεί στα 45 ευρώ. Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου καταργούνται, για τους ίδιους μήνες, τα τέλη χρήσης δικτύου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως “το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία ώστε να μη μείνει κανένα νοικοκυριό απροστάτευτο από την ενεργειακή κρίση που μαίνεται στην Ευρώπη”.

- Advertisement -

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η επιδότηση θα προκύψει από τα έσοδα της δημοπράτησης δικαιωμάτων ρύπων μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης στο οποίο πλεον θα διατεθούν 620 εκατ. ευρώ για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση.

Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ότι την επιδότηση των λογαριασμών του ρεύματος που τον Σεπτέμβριο ήταν 9 ευρώ και τον Οκτώβριο 18 ευρώ, για το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα ανέλθει σε 39 ευρώ και αφορά τις καταναλώσεις μέχρι 300 KWh το μήνα. Επίσης αυξάνεται η επιδότηση προς τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου από 24 ευρώ τον Οκτώβριο σε 45 ευρώ το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα για τις επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται τόσο στη χαμηλή όσο και στη Μέση Τάση αναστέλλεται για την περίοδο Νοεμβρίου 2021 -Μαρτίου 2022 η καταβολή της ρυθμιζόμενης χρέωσης ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας). Τα ποσά αυτά θα καταβληθούν στη συνέχεια σταδιακά από τις επιχειρήσεις εφόσον δεν χρειαστεί να παραταθεί το μέτρο.

Υπολογίζεται ότι το ποσό που αντιστοιχεί στην υπό αναστολή χρέωση ΥΚΩ είναι 63 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ακόμη ότι για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο θα ισχύσει όπως είναι γνωστό η επιδότηση ανάλογη με αυτή του πετρελαίου θέρμανσης όπως και η έκπτωση 15% από την ΔΕΠΑ ενώ θα υπάρξει και αναστολή χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Τα τέλη θα καταβληθούν σταδιακά αργότερα και όταν αποκλιμακωθεί η κρίση, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός «μαίνεται και φαίνεται ότι θα συνεχιστεί».
Πηγή: ertnews.gr

Ροή Ειδήσεων

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα βασικά προϊόντα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο,...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας» σημείωσε ο καθηγητής...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ. Σωστά κάνει και δεν πάει»,...

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Στην ίδια κατηγορία: