8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Παπαράτσι» του θανάτου μέσα στο Νοσοκομείο Βόλου

Διαβάστε επίσης:

Της Κατερίνας Τασσοπούλου

Πρωτόγνωρες συνθήκες «πολέμου» επικρατούν, με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου σκληρά δοκιμάζεται οποιαδήποτε υγειονομική «κανονικότητα» γνωρίζαμε έως σήμερα.

- Advertisement -

Μέχρι σήμερα όμως δεν γνωρίζαμε ότι ακόμη και ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που θεωρούσαν τους εαυτούς τους VIΡ του κορωνοϊού. Μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου προκαλούν το συναίσθημα και τη λογική. Μέσα στις σκληρές μέρες του «μαύρου Νοέμβρη» υπήρξαν βουλευτές και άλλοι παραγοντίσκοι του … χωριού, που απαιτούσαν από γιατρούς, να μεταφέρουν σε μονόκλινα δωμάτια ασθενείς, που δεν άντεχαν μέσα στα πεντάκλινα και τα τετράκλινα, τους διπλανούς τους, οι οποίοι υπέφεραν εξίσου. Εννοείται πως μονόκλινο δωμάτιο δεν υπήρχε, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκε «πρόθυμος» γιατρός να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία των ασθενών φίλων του για να μεταφερθούν στο Πανεπιστημιακό. Μεσάζοντας -γιατρός είναι πάντα το ίδιο πρόσωπο, που καμία, μα καμία βοήθεια δεν προσέφερε στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, στους συναδέλφους του.

Οι «VIP» ασθενείς ήταν οι ίδιοι, που διέρρεαν σε μέσα ενημέρωσης πως το Νοσοκομείο του Βόλου θα ήταν η «νεκροφόρα» τους. Ναι, συνέβησαν και αυτά τα γεγονότα, αλλά συνέβησαν και ακόμη χειρότερα.

Την Τρίτη, σε μέσο ενημέρωσης εμφανίστηκε η φωτογραφία ενός ανθρώπου, που πριν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή να βρίσκεται σε κρεβάτι της Α Covid του Νοσοκομείου.

«Φώναζε για βοήθεια και στο Νοσοκομείο δεν του έδιναν σημασία», έγραφε ο τίτλος, που ήθελε να αποδείξει πως ο 65χρονος πέθανε από την αδιαφορία γιατρών και νοσηλευτών. Ποιος τράβηξε τη φωτογραφία του ανθρώπου, που έχει «φύγει» από τη ζωή; Ο άνθρωπος που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, στο απέναντι κρεβάτι, ήταν η εκτίμηση των ειδικών, που κλήθηκαν υπηρεσιακά να εξετάσουν τη φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη πολλές ημέρες πριν τον θάνατο του 65χρονου και δημοσιεύτηκε σε φιλικό site του ασθενή που την τράβηξε με το κινητό του. Ποιος ήταν ο λόγος, που τραβήχτηκε η φωτογραφία; Σε κανέναν άλλον δρόμο δεν μπορεί να κινηθεί το μυαλό, εκτός από το γεγονός, ότι οι δύο ασθενείς ήταν φίλοι (που ήταν) και ο ένας τράβηξε μια «αναμνηστική» φωτογραφία, για να θυμούνται τις ημέρες της μεγάλης περιπέτειας. Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε μετά το «τέλος» του 65χρονου. Ο φίλος του νεκρού είναι ο άνθρωπος, που επιχείρησε να «θάψει» ένα ολόκληρο Νοσοκομείο, με γιατρούς που έδωσαν τα πάντα για να τον σώσουν…

Η ιδιωτική ζωή του κάθε πολίτη είναι προσωπική του υπόθεση και ο θάνατος ιερός και δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε δημόσιο θέαμα. Ο Ιατρικός Σύλλογος θα προσφύγει στον εισαγγελέα για να προστατέψει τα μέλη του, γιατρούς του Νοσοκομείου του Βόλου, από τους «παπαράτσι» του θανάτου. Η διοίκηση του Νοσοκομείου αναμένεται να πράξει το ίδιο, όπως οφείλει;
πηγή: e-thessalia.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: