8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πανάκριβο μου ….νερό: οι Βολιώτες πληρώνουν 20-43% ακριβότερα την ύδρευση

Διαβάστε επίσης:

Πολλές είναι οι καταγγελίες οι αναφορές και τα παράπονα που έχει λάβει η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και αναφέρουν ότι πληρώνουν πανάκριβα τους λογαριασμούς και τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ ενώ η ποιότητα του νερού παραμένει χαμηλή. Όπως αναφέρουν οι καταναλωτές:

- Advertisement -

Φουσκωμένοι λογαριασμοί
– Το σύστημα μετρήσεων των υδρομέτρων έχει προβλήματα, αφού υπάρχουν λογαριασμοί με τριπλάσιες χρεώσεις σε σχέση με τη συνήθη κατανάλωση

– Η μετρήσεις δεν γίνονται στο τρίμηνο αλλά στο εξάμηνο με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις η χρέωση του 1ου τριμήνου να είναι μικρότερη από το ιστορικό κατανάλωσης και στο 2ο τρίμηνο να υπάρχει υψηλή χρέωση σε ακριβότερη κλίμακα.
– Η τιμή της κλίμακας μετά τα πρώτα 25 κυβικά υπερδιπλασιάζεται με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» οι πολυμελείς οικογένειες.
– Το ηλεκτρονικό σύστημα «e-ύδωρ» δεν είναι εύχρηστο για τους καταναλωτές. Θα έπρεπε να γίνεται αποστολή των λογαριασμών στο email.

Τιμολόγια

Σε έρευνα που έκανε η ΕΝ.ΚΑ. Βόλου σε ΔΕΥΑ αντίστοιχων μεγάλων πόλεων, οι Βολιώτες πληρώνουν 20-43 % ακριβότερα την ύδρευση και την αποχέτευση.

Συγκεκριμένα, για 40 κυβικά που καταναλώνει ένα μέσο νοικοκυριό το τρίμηνο η συνολική χρέωση είναι η εξής:

Βόλος 60,35 ευρώ/τρίμηνο
Σέρρες 34,37 ευρώ/τρίμηνο (-43%)
Πάτρα 40,57 ευρώ/τρίμηνο (-33%)
Καβάλα 40,90 ευρώ/τρίμηνο (-32%)
Καλαμάτα 42,20 ευρώ/τρίμηνο (-30%)
Κέρκυρα 42,20 ευρώ/τρίμηνο (-30%)
Λαμία 43,38 ευρώ/τρίμηνο (-28%)
Τρίπολη 44,73 ευρώ/τρίμηνο (-26%)
Ηράκλειο 45,16 ευρώ/τρίμηνο (-25%)
Λάρισα 46,04 ευρώ/τρίμηνο (-24%)
Κόρινθος 48,61 ευρώ/τρίμηνο (-20%)
Τα τιμολόγια αντλήθηκαν από τις επίσημες σελίδες των επιχειρήσεων ύδρευσης και οι υπολογισμοί είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Η ποιότητα

Οι δημότες δεν εμπιστεύονται το νερό της ύδρευσης. Θεωρούν ότι έχει μεγάλη σκληρότητα, υπερβολικό χλώριο, αλλά και ουσίες όπως χλωριόντα που, αν και βρίσκονται στα επιτρεπόμενα όρια, μακροχρόνια μπορεί αν βλάψουν τον οργανισμό.

Ο θησαυρός των νερών του Πηλίου παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητος.
Το εμφιαλωμένο νερό δεν αποτελεί λύση καθώς οι συνθήκες αποθήκευσης του σε θερμοκρασίες άνω των 18ο C ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων.

Η λήψη νερού από ελεύθερες μη ελεγχόμενες πηγές, με πλαστικά πολυχρησιμοποιημένα μπουκάλια είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Ας εγκαταστήσουν τουλάχιστον ένα δίκτυο από ελεύθερες ελεγχόμενες βρύσες με πηγαίο νερό σε πάρκα της πόλης ή κατά μήκος του Κραυσίδωνα.

(πηγή: enkavolou.gr)

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: