8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

ΟΕΒΕΜ: Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και τα τεχνικά επαγγέλματα

Διαβάστε επίσης:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) απέστειλε σήμερα ανοιχτή επιστολή προς όλους τους βουλευτές της Μαγνησίας, καθώς και προς τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς, ζητώντας να περιληφθούν στα μέτρα στήριξης και τα τεχνικά επαγγέλματα.

- Advertisement -

Το κείμενο της επιστολής

“Μετά τις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες εξελίξεις που υφιστάμεθα με την εμφάνιση του Κορωνοϊού, ελήφθησαν και σωστά μια σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, μέτρα τα οποία επηρέασαν και θα επηρεάσουν καθοριστικά και την οικονομική ζωή της περιοχής μας. Μίας περιοχής που εκτός του τουριστικού της προϊόντος, διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο τεχνικών επαγγελμάτων που διαθέτει και το άριστο επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρονται από τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.

Δυστυχώς πάνω στη ταχύτητα των γεγονότων και μετά και τις χθεσινές εξαγγελίες περί απαγόρευσης κυκλοφορίας (περιορισμός κίνησης) είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

Αρκετά από τα τεχνικά επαγγέλματα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα ευεργετικών ρυθμίσεων και βρίσκονται «ανοιχτά» ουσιαστικά υπολειτουργούν. Οι παραγγελίες έχουν μειωθεί κάθετα. Από τις αρχές του έτους είχε διαφανεί μία καλύτερη κατάσταση η οποία θα έτεινε συνεχώς βελτιούμενη και ενόψει καλοκαιριού. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή αρκετά από αυτά τα επαγγέλματα τα τεχνικά αλλά και παροχής υπηρεσιών αντιμετωπίζουν μεγάλη διστακτικότητα στο να εκτελεστούν οι εργασίες π.χ. επιχειρήσεις μετάλλου, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, τζάμια, ζαχαροπλάστες κ.ά. Πλέον το καταναλωτικό κοινό δύσκολα «ανοίγει» το σπίτι, ενώ πολλές προγραμματισμένες εργασίες αναβλήθηκαν.

Με όλο αυτό το πλαίσιο συνυπολογίστε ότι υπάρχουν επαγγέλματα που είναι ανοιχτά σύμφωνα με τον Κύριό τους ΚΑΔ, ταυτόχρονα όμως οι προμηθευτές τους είναι κλειστά. Επιπρόσθετα παρατηρείται και ένα πάγωμα στην εισαγωγή πρώτων ή ημικατεργασμένων υλικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθότι το υγειονομικό αυτό πρόβλημα δεν είναι μόνο Ελληνικού αλλά και Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Είναι βέβαιον ότι μέσα από τις πλατφόρμες σας θα δείτε τους αμέσως επόμενους μήνες σημαντική πτώση στους δείκτες τζίρου των επιχειρήσεων μας και φυσικά τα κομμάτια της ρευστότητας βρίσκονται στο ναδίρ, ενώ τα αντίστοιχα των υποχρεώσεων μας συνιστούν ένα «βουνό» το οποίο θα συναντήσουμε σε ύστερο χρόνο και φυσικά θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε μετά την έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε και τα τεχνικά κυρίως επαγγέλματα τα οποία αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν να ενταχθούν και αυτά στο πλαίσιο των γενικότερων ευεργετικών ρυθμίσεων.

Θεωρούμε ότι το αίτημα μας είναι απολύτως λογικό και οι άμεσες ενέργειες σας θα φέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα που επιζητούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή θα δώσουν μάχη όχι απλά να διατηρήσουν την υπόστασή τους, τις οικογένειες τους αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσουν και τις θέσεις εργασίας σε ένα πολύ άσχημο οικονομικό περιβάλλον, όπως διαμόρφωσε αυτή η υγειονομική βόμβα”.

Εισήχθησαν στο Νοσοκομείο Βόλου πέντε νέα “ύποπτα” κρούσματα κορονοϊού
Η εβδομάδα ξεκίνησε με την εισαγωγή πέντε νέων “ύποπτων” κρουσμάτων για κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Πρόκειται για τέσσερα άτομα που βρίσκονται ηλικιακά μεταξύ 50-60 ετών, ενώ το πέμπτο αφορούσε έναν υπερήλικα 91ετών που πέθανε κατά την μεταφορά του, από το Γηροκομείο Καναλίων προς το Νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός του θανάτου του, ελήφθη επίχρισμα και τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά απόψε το βράδυ, μαζί και με αυτών της 40χρονης γυναίκας και της νοσηλεύτρια που τα επιχρίσματα ελήφθησαν χθες. Οι δυο γυναίκες παραμένουν στο σπίτι τους με γριπώδη συμπτώματα

Ροή Ειδήσεων

Χαρακόπουλος: Η πολιτική σταθερότητα εχέγγυο για την Ελλάδα

«Πρέπει απ’ όλους να γίνει κατανοητό ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν έχουν τίποτε κατοχυρωμένο. Όλα θα...

Ξεκίνησε το πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής ‘’ΚΑΛΥΨΗ’’ στο δήμο Καρδίτσας

Δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων η Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για το πρόγραμμα ΄΄Κάλυψη’’ η...

Κώστας Τσιάρας: Στις 25 Ιουνίου οι πολίτες ψηφίζουν για να επιλέξουν κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτείνουν νέους φόρους στα μερίσματα και στη γονική παροχή και ερίζουν ποιους φόρους πρέπει...

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: επιδότηση έως 16.000 ευρώ

Μέχρι και τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση επιδότησης έως και 16.000 ευρώ...

Τριαντόπουλος από Αλμυρό: Όλοι μαζί δυναμικά για τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό...

Τσιάρας: θα δοθούν αποζημιώσεις σε όλες τις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιά

Μετά από συνεργασία του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Υποψήφιου Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα με τον...

Στην ίδια κατηγορία: