8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Νέα ΚΑΠ: Στην πρώτη γραμμή ο αγρότης

Διαβάστε επίσης:

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη...

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και...

Ολοκληρώθηκε η 7η Δημόσια Διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στύλιου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα και τον λόγο έλαβαν αργότεραο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κ. Κώστας Μπαγινέταςκαι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου ανέλυσαν τα σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που φέρνει η νέα ΚΑΠ.

Κατά την ομιλία του, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι,ο αγροδιατροφικός κλάδος, διαχρονικά, υπήρξε και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους της χώρας. Τόνισε δε πως η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να μην απορροφήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους.
«Άρουμε στρεβλώσεις και ανισότητες. Στηρίζουμε τον μικρό και τον μεσαίο παραγωγό. Φέρνουμε τους νέους στην παραγωγική διαδικασία. Φροντίζουμε για την επιμόρφωση των παραγωγών» υπογράμμισε ο κ. Στύλιος.
Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κλιματική κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τη νέα ΚΑΠ, ο αγρότης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ως προς την επίτευξη των περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών στόχων της χώρας. Η μεγαλύτερη πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ευρωπαϊκή γεωργία και η οικονομία γενικότερα, θα είναι η κλιματική κρίση.»

- Advertisement -

Χαιρετισμό και σύντομη τοποθέτηση έκαναν οι Βουλευτές Ιονίων Νήσων της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Στέφανος Γκίκας, Παναγής Καππάτος, Διονύσης Ακτύπης και Αθανάσιος Καββαδάς. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Δημήτρης Μπιάγκης.

Ροή Ειδήσεων

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα βασικά προϊόντα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο,...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας» σημείωσε ο καθηγητής...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ. Σωστά κάνει και δεν πάει»,...

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Στην ίδια κατηγορία: