8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Λάρισα: Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς των νοσοκομείων

Διαβάστε επίσης:

Προ των ευθυνών τους θέτουν οι γιατρoί των νοσοκομείων της Λάρισας και των Κέντρων Υγείας την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στην περιοχή.

- Advertisement -

Με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι κλίνες ΜΕΘ COVID στο ΠΓΝΛ και το ΓΝΛ είναι πλέον κατειλημμένες ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παράλληλα ζητούν «επίταξη όλων των Ιδιωτικών Κλινικών της Θεσσαλίας και όλων των διαθέσιμων δομών που μπορούν να νοσηλεύσουν ασθενείς COVID-19».

Αναλυτικά το υπόμνημά τους προς τον Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της 5ηςΥΠΕ.

Η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας*:

14 κλίνες ΜΕΘ COVID– Όλες κατειλημμένες

3 ιατροί Εντατικής για τις κλίνες ΜΕΘ-COVIDπου τους αντιστοιχούν από 10-11 εφημερίες

115 κλίνες απλής νοσηλείας -75 ασθενείς

4 Γιατροί Παθολόγοι, Πνευμονολόγοι για κάθε εφημερία για τις απλές κλίνες COVID-19 και τις νέες εισαγωγές

Βαρύτητα εφημερίας Πανεπιστημιακό 14/11/2020: 20 εισαγωγές COVID-19, 5 εισαγωγές COVID-19 από την Καρδίτσα λόγω 100% πληρότητας, 2 διασωληνώσεις στα ΤΕΠ ασθενών COVID-19, λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας, μεταφορά διασωληνωμένου ασθενή COVID-19στη Χαλκίδα λόγω έλλειψης κλίνης ΜΕΘ στη Θεσσαλία.

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας*:

20 κλίνες ΜΕΘ COVID-19 -Όλες κατειλημμένες

9 Ιατροί Εντατικής για 3 τμήματα ΜΕΘCOVID-19

66 κλίνες απλής νοσηλείας -47 ασθενείς, 3 εξιτήρια ασθενών COVID-19σε 2 ημέρες

6 Ιατροί Παθολόγοι, Ιατροί του Παθολογικού Τομέα που επιτάσσονται λόγω ελλείψεων Παθολόγων να εργαστούν στις Κλινικές COVID-19.
Συγχώνευση του Χειρουργικού Τομέα στον όροφο της Ορθοπεδικής λόγω δημιουργίας νέων κλινικών COVID-19.

H Γαστρεντερολογική Κλινική λόγω 5 νοσούντων από COVID-19στο προσωπικό, λειτουργούν με 2 ειδικούς ιατρούς και 1 ειδικευόμενο μόνο για υπερεπείγοντα περιστατικά.

Βαρύτητα εφημερίας Γενικό Νοσοκομείο 13/11/2020: 23 εισαγωγές ασθενών COVID-19, μεταφορά διασωληνωμένου ασθενή COVID-19στα Τρίκαλα λόγω έλλειψης κλίνηςΜΕΘ στη Λάρισα.

Κοινά προβλήματα στα 2 Νοσοκομεία:

Δεκάδες Υγειονομικοί νοσούν ή είναι θετικοί ή είναι στενές επαφές θετικών και βρίσκονται σε καραντίνα.

Ελλείψεις χώρων και υποδομών.

Μεγάλη έλλειψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού ήδη σε κλινικές COVID-19 εργάζονται επιταγμένοι Ιατροί του Παθολογικού Τομέα και όχι Ειδικοί Παθολόγοι και Πνευμονολόγοι, συνεργείων καθαριότητας, ασθενοφόρων και προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Συμπεράσματα για την πορεία της νόσου:

Αύξηση των εισαγωγών σε απλές κλίνες COVID-19. Είναι θέμα ημερών να ξεπεράσουν τις δυνατότητες των δύο Νοσοκομείων.

Αύξηση της βαρύτητας των περιστατικών.

Αύξηση της ζήτησης σε κλίνες ΜΕΘ που ξεπερνούν τις δυνατότητες της Θεσσαλίας

Αύξηση των περιστατικών που προσέρχονται για άλλους λόγους στα ΤΕΠ και είναι θετικά COVID-19 περιπλέκοντας την αντιμετώπιση τους και τη νοσηλεία τους.

Τα περισσότερα μέλη των ΔΣ των Ιατρικών Συλλόγων των δυο Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας είμαστε Γιατροί πρώτης γραμμής με θέσεις ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σας καλούμε να πάρετε έστω και τώρα τα παρακάτω μέτρα γιατί εμείς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Πόλης μας ξεπέρασε τις δυνατότητες του.

  • δεδομένα ως τις 11:00 πμ της 15/11/2020

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Επίταξη όλων των Ιδιωτικών Κλινικών της Θεσσαλίας

Επίταξη όλων των διαθέσιμων δομών που μπορούν να νοσηλεύσουν ασθενείς COVID-19.

Αναγκαστικές προσλήψεις με τις αποδοχές του δημοσίου, ιατρών του ιδιωτικού Τομέα, κυρίως Παθολόγων, Πνευμονολόγων, Αναισθησιολόγων, Εντατικολόγων, Ιατρούς του Παθολογικού Τομέα με δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της πανδημίας.

Ούτε ένας Ιδιώτης Ιατρός δεν προσήλθε στα Νοσοκομεία της Λάρισας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατεπείγουσες Μόνιμες προσλήψεις Ιατρών, Νοσηλευτών, Τραυματιοφορέων, Καθαριστριών με απλή υπεύθυνη δήλωση, όπως έγινε με τις 300 θέσεις ιατρών της ΜΕΘ.

Επίταξη όλων των ΜΑΠ (μέσων ατομικής προστασίας) που βρίσκονται σε έλλειψη, επίσης υλικά και μηχανήματα, όπως αναπνευστήρες.

Με κατεπείγουσες διαδικασίες δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ εξασφαλίζοντας ακόμη και με αναγκαστικές προσλήψεις το προσωπικό.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στα Νοσοκομεία.”
πηγή: kosmoslarissa.gr

Ροή Ειδήσεων

Συνεργασία Τράπεζας Πειραιώς-UNICEF για την ενίσχυση της παιδικής προστασίας

Την έναρξη μιας σημαντικής συνεργασίας σηματοδοτεί η υπογραφή των επίσημων συμφωνητικών από το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα...

Δρομολογείται η τοποθέτηση γέφυρας τύπου «Μπέιλϋ» στην Αμπελιά

Την γέφυρα στην Αμπελιά Φαρσάλων στον Ενιπέα ποταμό όπου καταστράφηκε από την πρωτοφανή κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου «Daniel» επισκέφτηκε...

Στην Καρδίτσα το All Star Game 2023-24

Στην πόλη της Καρδίτσας αναμένεται να φιλοξενηθεί το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου η μεγάλη γιορτή του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ, το All...

Καρδίτσα: masterplan έργων αντιπλημμυρικής προστασίας

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη «Ανάλυση διακινδύνευση πλημμύρας και masterplan έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Η μελέτη αφορά...

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις των συνεργείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο, τον καθαρισμό ποταμών και...

Μητσοτάκης: Πριν τις γιορτές το 35% των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας – Ξεκινά το επίδομα ενοικίου και συγκατοίκησης

Για τα σημαντικά κονδύλια που εξασφάλισε η Ελλάδα από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel» αλλά και για...

Στην ίδια κατηγορία: