8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Ιδρύθηκε η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) Θεσσαλίας

Διαβάστε επίσης:

Στην ίδρυση της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) προχώρησαν θεσσαλοί παραγωγοί και πολίτες, οι οποίοι, όπως δηλώνουν, «ανήκουν στον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό αγροτικό χώρο» και έχουν ενεργό συμμετοχή στα αγροτικά δρώμενα του τόπου.

Σε συνάντηση που είχαν στη Λάρισα, τα 17 μέλη της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας εξέδωσαν την ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης, ενώ ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση, «η οποία αρνείται να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο και αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, αφού οδηγεί τους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) σε απογοήτευση, τον πρωτογενή τομέα συνολικά σε οικονομικά αδιέξοδα και την ύπαιθρο σε κοινωνικό μαρασμό».

Τονίζουν, μάλιστα, ότι «εδώ και δυόμισι χρόνια γινόμαστε μάρτυρες των παρακάτω αρνητικών καταστάσεων: τη χειρότερη πληρωμή όλων των εποχών στην προκαταβολή και εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης, τα σκάνδαλα με την κατανομή του Εθνικού Αποθέματος και τα γαλάζια βοσκοτόπια, σε συνδυασμό με τη γενικότερη αδιαφάνεια και δυσλειτουργία στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

- Advertisement -

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιδρυτική διακήρυξη, «μέσω αυτής της κίνησης, θέλουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της ελληνικής γεωργίας προς όφελος των αγροτών και πιο συγκεκριμένα: Να μπει και πάλι τάξη στις πληρωμές και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η διαφάνεια σε όλες τις πληρωμές.

Να θεσπιστεί διά νόμου η χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου για αγροτική χρήση σε όλους τους παραγωγούς, χωρίς εξαιρέσεις. Να χορηγηθεί ειδική ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών σε όλους τους κτηνοτρόφους. Να μηδενιστεί η ληστεία της δεκαετίας, η Ρήτρα Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς αγροτικού ρεύματος.

Να αποτραπεί το προβληματικό Εθνικό
Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ, το οποίο είναι σε βάρος της πλειονότητας των αγροτών. Να αλλάξει, επιτέλους, ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ και να προσαρμοστεί με τα σημερινά δεδομένα, συμπεριλαμβάνοντας τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, με διατήρηση του δημόσιου και αλληλέγγυου χαρακτήρα του. Να δημιουργηθεί μια νέα Αγροτική Τράπεζα, για παροχή ρευστότητας στους αγρότες και επενδύσεων στον αγροτικό τομέα ή άλλως να αξιοποιηθεί η Αναπτυξιακή Τράπεζα, το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και οι μικροπιστώσεις».

Η Συντονιστική Ομάδα Εργασίας της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας αποτελείται από τους εξής: Αρχοντής Κ., Καλιάς Θ., Μακρή Γ., Μπούρα Αθ. Ραχμάνη Πασχ. (Καρδίτσα), Αθανασιάδης Χρ., Ζαχαράκη Γ., Καλογιάννη Π.,Καραγιώργο Μ., Μπαϊραχτάρη Αργ., Παπαδημητρίου Χρ., Σταγιάννη Ελ. (Λάρισα), Ζώγα Γ., Νικόπουλο Χρ., Σκούρα Κ. (Μαγνησία), Γκαγκαστάθη Χρ., Σδράλη Γ. (Τρίκαλα).
(Πηγή: Υπαιθρος Χώρα)

Ροή Ειδήσεων

Πώς αποτιμά η Αθήνα τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα

Μία ευρεία γκάμα θεμάτων διμερούς, περιφερειακού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος ετέθησαν επί τάπητος κατά την κατ ιδίαν συνάντηση...

Αγρότες: Μείωση φόρου εισοδήματος 50% για τρία χρόνια

Σε μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους, εφόσον είναι μέλη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών...

«Η ώρα του Δημότη» στο Δήμο Καρδίτσας

Την Παρασκευή 20/05/22 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα της...

Εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο με θύμα 48χρονο

Νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε εργοστάσιο στα Τρίκαλα το μεσημέρι της Κυριακής. Ο 48χρονος εργαζόμενος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος...

Η μεγάλη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ – Το στοίχημα του συνεδρίου

Το πρώτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα λάβει χώρα υπό τη νέα ηγεσία διεξάγεται κάτω από μια ειδική...

ΝΔ για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας νίκησε τον Τσίπρα

«Ο κ.Τσίπρας νίκησε τον κ.Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη...

Στην ίδια κατηγορία: