8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Η Ζέττα Μακρή σε επιμορφωτική διημερίδα εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα

Διαβάστε επίσης:

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ....

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, στην επιμορφωτική διημερίδα εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα “HumanRightsforbeginners 2”στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό NewWrinkle, που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων.
Μια επιμορφωτική δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού Προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης “FreetoSpeak, SafetoLearn – DemocraticSchoolsforAll” με την υποστήριξη του διεθνούς οργανισμού.
Παρόντες στη διημερίδα ήταν, επίσης,οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Μπάρδας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, οΕθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων από το Υπουργείο Εξωτερικών κ. Μοσχώφ, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων κ. Λεβέντη, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ.Ξυνοπούλου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Τρικάλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων κ. Τρέλλης, ο Γραμματέας κ. Κουτσονάσιος και ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Τρικάλων κ. Τσιμπίδας.
Η κ. Μακρή ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Επιβραβεύω με κάθε ευκαιρία τη διαρκή προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας για εξέλιξη, αναβάθμιση και επικαιροποίηση των γνώσεων, των εκπαιδευτικών μοντέλων και των παιδαγωγικών πρακτικών, σύμφωνα με τις παγκόσμιες τάσεις.
Δράσεις σαν κι αυτές αποτελούν απόδειξη της βέλτιστης εκπαιδευτικής πρακτικής που έχει ενσωματωθεί στην κουλτούρα του νέου ανοιχτού σχολείου, ενθαρρύνει τη συμμετοχή και εξοικειώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες με την ιδιότητα του Ευρωπαίου Δημοκρατικού Πολίτη.
Το Υπουργείο Παιδείας, από φέτος, προωθεί δραστηριότητες που ενισχύουν τη σύγχρονη παιδαγωγική μεθοδολογία για την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών και των μαθητριών μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα ότι η διαµόρφωση του ενεργού πολίτη μπορεί να πραγματωθεί μέσα στο σχολείο.
Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να ευαισθητοποιούνται ως προς την πολιτική τους ιδιότητα, να κινητοποιούνταικαι να συμμετέχουν ατομικά αλλά και συλλογικά σε δράσεις και εκδηλώσεις, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να εκφράζουν και να ανταλλάσσουν απόψεις, να γίνονται εθελοντές και να προετοιμάζονται για τη μελλοντική συμβολή τους στην κοινωνία ως υπεύθυνοι, ενεργοί και δημοκρατικοί πολίτες, που με κριτική σκέψη θέλουν και μπορούν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους.
Για τον λόγο αυτό, είναι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας η δημιουργία διασυνοριακού, βιώσιμου και μακρόβιου εκπαιδευτικού Δικτύου, το οποίο προάγει τις κοινωνικές και πολιτικές ικανότητες των μαθητών και μαθητριών και προασπίζει τις δημοκρατικές αξίες, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη διαπολιτισμική κατανόηση».
Η Υφυπουργός Παιδείας επιβράβευσε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, βράβευσε την ομάδα που κατέθεσε την αρτιότερη πρόταση και τόνισε τη σημασία της συνεργατικότητας, του ομαδικού πνεύματος και της δημιουργικής ανταλλαγής ιδεών, που αναδεικνύουν το περιεχόμενο των θεματικών ενοτήτων και τη βιωματική εφαρμογή των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα βασικά προϊόντα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο,...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας» σημείωσε ο καθηγητής...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ. Σωστά κάνει και δεν πάει»,...

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Στην ίδια κατηγορία: