8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Φορολογικές δηλώσεις: Όλο και πιο κοντά στην παράταση υποβολής

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

Καρδίτσα: Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια στην οδό Φαναρίου

Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια κατασκευάζονται στην οδό Φαναρίου από τη δεξιά πλευρά στο...

Ο Νίκος Τζούμας στη Γ.Σ. εργαζομένων της Cosmote και στον αγώνα μπάσκετ κοριτσιών του ΓΕΛ Σκοπέλου

Το «παρών» έδωσε ο Υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προγράμματα πιστοποιημένης κατάρτισης για 700 εργαζόμενους και επιχειρηματίες

Τη δυνατότητα σε 700 εργαζόμενους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λάρισας...

Oι χαμηλές ταχύτητες υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, παρά το γεγονός ότι απομένουν μόλις έντεκα ημέρες μέχρι τις 30 Ιούνιου, που είναι η προθεσμία που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών, αρχίζουν και προβληματίζουν το οικονομικό επιτελείο. Ο αριθμός που έχει επιβληθεί έως σήμερα μόλις που ξεπερνά τα 3,1 εκατ. φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6,4 εκατ. που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν.

- Advertisement -

Από την άλλη εντείνονται οι πιέσεις και τα αιτήματα από λογιστές για παράταση της προθεσμίας υποβολής. Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, από τις συζητήσεις που έχουν γίνει έως τώρα, το οικονομικό επιτελείο προτίθεται να κινηθεί σε πιο «αυστηρή» γραμμή σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές και χωρίς να επηρεαστεί η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης ή εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος στις 29 Ιουλίου.

Αν και φέτος η διαδικασία ξεκίνησε πολύ νωρίς. ωστόσο τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 3,12 εκατ. φορολογικές δηλώσεις κάτι που σημαίνει ότι υπολείπονται ακόμη περίπου 3,3 εκατομμύρια. Σχεδόν 7 στους 10 φορολογούμενους έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό ή σε αρκετές περιπτώσεις επιστροφή φόρου. Αντίθετα περίπου των 30% των φορολογουμένων που έχουν υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση θα κληθούν να πληρώσουν φόρο.

Όσοι ανήκουν στην τελευταία κατηγορία, έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το φόρο εισοδήματος είτε εφάπαξ έως τις 29 Ιουλίου κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 3%, είτε σε 8 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται μέχρι τις 29 Ιουλίου και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2023. Παράλληλα μπορούν να αποπληρώσουν το φόρο μέσω πιστωτικής κάρτας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή να εντάξουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση και να πληρώσουν σε έως 24 έντοκες δόσεις.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και έως το τέλος Ιουνίου υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση. Πρόκειται για όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και ανήκουν στην κατηγορία των δικαιούχων της αναδρομικής ενίσχυσης των αυξήσεων στο ρεύμα. Κι αυτό καθώς για να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2021.

Σε αυτή την κατηγορία φορολογουμένων είναι όσοι υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά φορολογική δήλωση, διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, είναι γονείς ή φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο για την φοιτητική κατοικία. Επίσης, το ίδιο πρέπει να κάνουν και όσοι έχουν λάθη ή παραλείψεις σε σχέση με τα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους.
πηγή: tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Σε εξέλιξη εργασίες ευστάθειας σε τμήματα του δρόμου Μητρόπολη-Καστανιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για την αποκατάσταση της ευστάθειας σε σημεία του δρόμου από Μητρόπολη Καρδίτσας έως την...

Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Πυργετός-Κρανιά

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για τη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον Πυργετό με την Κρανιά....

Ανακατασκευή καλντεριμιού στο Βότση της Αλοννήσου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το παραδοσιακό καλντερίμι στο Βότση της Αλοννήσου ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προγράμματα πιστοποιημένης κατάρτισης για 700 εργαζόμενους και επιχειρηματίες

Τη δυνατότητα σε 700 εργαζόμενους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λάρισας να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις και...

Καρδίτσα: Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια στην οδό Φαναρίου

Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια κατασκευάζονται στην οδό Φαναρίου από τη δεξιά πλευρά στο δρόμο προς Μουζάκι έως την...

Θεσσαλία: Βιολογική αφύπνιση για την προστασία και τον εμπλουτισμό των υδατικών πόρων

«Tο νερό είναι δημόσιο αγαθό, πηγή ζωής, παραγωγής, ανάπτυξης και ευημερίας. Μια κρίσιμη υποδομή που χρειάζεται να παραμένει...

Στην ίδια κατηγορία: