8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Ενημέρωση στα χωριά για το εμβόλιο, από Δήμο Τρικκαίων – Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων

Διαβάστε επίσης:

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ....

Με ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε χωριά, στις έδρες των τέως καποδιστριακών Δήμων (και νυν Δημοτικών Ενοτήτων) ο Δήμος Τρικκαίων και ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων συνενώνουν δυνάμεις για να επιτευχθεί αύξηση των εμβολιασμών. Μετά τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί προ μηνός στο Δημαρχείο Τρικκαίων και τις κοινές επισκέψεις στα εμβολιαστικά κέντρα του Δήμου Τρικκαίων, η πρωτοβουλία ενισχύεται και με ενημερωτική δράση.
Συγκεκριμένα, με 7 ανοιχτές εκδηλώσεις στις ισάριθμες έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, επιχειρείται η άμεση ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη που προκύπτουν από τον εμβολιασμό.
Με γιατρούς, νοσηλευτές/τριες και την επιστημονική γνώση, συνοδευόμενα από ενημερωτικά φυλλάδια, οι δύο φορείς ενισχύουν την προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.
Ούτως ή άλλως τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα αυξημένα στον Δήμο Τρικκαίων (άνω του 75%) αλλά εν όψει και «αναμνηστικής» δόσης και προστασίας του πληθυσμού και του χειμώνα, η εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινά.
Πρώτος σταθμός, το Μεγαλοχώρι. Την ερχόμενη Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, στις 10:30, στην κεντρική πλατεία του Μεγαλοχωρίου, οι κάτοικοι θα ενημερωθούν από τη γιατρό παθολόγο του Κέντρου Υγείας Τρικάλων (πρώην πολυιατρεία) κ. Μακρυνιώτη, για τον εμβολιασμό και τα οφέλη του. Θα απαντήσει σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις, προκειμένου καμία αμφιβολία για τη χρησιμότητα του εμβολίου να μηξν αιωρείται.
Η δράση υποστηρίζεται και από το Κέντρο υγείας Τρικάλων, που διαθέτει και νοσηλεύτριες για τη συγκεκριμένη δράση, ενώ θα διανεμηθούν και ενημερωτικά φυλλάδια που ήδη εκδίδονται.
Θα παραστούν εκπρόσωποι του Δήμου Τρικκαίων (οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Λεβέντη και Σακκάς) και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Πέτρου.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα βασικά προϊόντα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο,...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας» σημείωσε ο καθηγητής...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ. Σωστά κάνει και δεν πάει»,...

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Στην ίδια κατηγορία: