8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δεκάδες υποθέσεις απάτης με θύματα Βολιώτες καταλήγουν στο αρχείο…

Διαβάστε επίσης:

Εξαπάτησε επιχειρηματία της Σκιάθου, στον οποίο συστήθηκε ως γιατρός από τον Βόλο και μέσω της διαδικασίας «Λεφτά στο λεπτό», του απέσπασε το ποσό των 600 ευρώ. Αντίστοιχες απάτες έχουν λάβει χώρα με θύματα δεκάδες Βολιώτες το τελευταίο χρονικό διάστημα, είτε με αγορές, είτε με πωλήσεις μέσω του διαδικτύου.
Σύμφωνα με στοιχεία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα τουλάχιστον 20 υποθέσεις εξαπάτησης με την κατάθεση των αντίστοιχων μηνύσεων έχουν απασχολήσει την Υπηρεσία. Ωστόσο στο 90% των περιπτώσεων αυτών οι υποθέσεις καταλήγουν στο αρχείο της Εισαγγελίας, καθώς οι δράστες είναι άγνωστοι…
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι απατεώνες χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα αλλοδαπών, στους οποίος φέρεται να δίδουν ένα ποσό, γύρω στα 10 ευρώ, να αγοράζουν στο όνομά τους μια κάρτα τηλεφώνου και να την χρησιμοποιούν… Με τα τηλέφωνα αυτά έρχονται σε επικοινωνία με τα υποψήφια θύματά τους.
Η διαδικασία που ακολουθείται, είναι ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντικειμένου που θέλουν να πουλήσουν, π.χ. αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, κινητό τηλέφωνο, φορητός υπολογιστής κ.αλ., τα οποία φυσικά και δεν κατέχουν προς πώληση, αλλά είναι φωτογραφίες αντικειμένων άλλων ιδιοκτητών. Δίνουν τον αριθμό του καρτοτηλεφώνου, που φυσικά δεν είναι δικό τους, αλλά το έχουν «δανειστεί» από κάποιον αλλοδαπό που διαμένει στην οδό «Ομονοίας 1» και με αυτό έρχονται σε επικοινωνία με τα θύματά τους. Τους πείθουν, παίρνουν προκαταβολές και μετά εξαφανίζονται…

Μάλιστα οι τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους πείθουν τα θύματά τους να καταθέσουν τα χρήματα για τις πωλήσεις που δήθεν κάνουν, ανήκουν πολλές φορές σε ηλικιωμένα άτομα, που καμία σχέση δεν έχουν με τους δράστες, είτε τα λαμβάνουν με ταχυδρομικές επιταγές, τις οποίες παραλαμβάνουν τρίτα πρόσωπα για λογαριασμό τους…
Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι απατεώνες εξαφανίζονται μετά την «πώληση», ωστόσο έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις, που τα αντικείμενα που παραλαμβάνουν οι εξαπατηθέντες, είναι «μαϊμού»…
Η Αστυνομία συστήνει στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να μην αγοράζουν οτιδήποτε βρίσκουν στο διαδίκτυο, χωρίς να ελέγξουν αν υφίσταται, να πληρώνουν δι’ αντικαταβολής και, αφού πρώτα ελέγξουν το προϊόν που παρέλαβαν και γενικά να μην κάνουν αγορές από ιδιώτες, παρά μόνον από συγκεκριμένα καταστήματα.
πηγή: e-thessalia.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: