8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Ανεμβολίαστο σχεδόν το 70% των εργαζομένων στο Γηροκομείο Βόλου!

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση να σπεύσουν οι εργαζόμενοι των δομών υγείας να εμβολιαστούν απεύθυνε ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου κ. Παύλος Πάνος, καθώς μιλώντας στο magnesianews.gr ανέφερε πως από τα 55 άτομα προσωπικό του Γηροκομείου έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού μόνο 18, ενώ οι υπόλοιποι έχουν γυρίσει την πλάτη τους… στα εμβόλια.

Η ανάδειξη αυτή του σημαντικού θέματος έγινε με αφορμή τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενες του Γηροκομείου, οι οποίες τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα, ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν και όσοι συνάδελφοί τους ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

- Advertisement -

«Θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάνος επισημαίνοντας πως από τους 55 εργαζόμενους οι μισοί είναι νοσηλευτικό προσωπικό και οι υπόλοιποι μισοί γενικών καθηκόντων.

Τα θετικά κρούσματα αποκαλύφθηκαν όταν την Δευτέρα 5/7/2021 πραγματοποιήθηκε ο εβδομαδιαίος δειγματοληπτικός έλεγχος του προσωπικού του Γηροκομείου με rapid test από τον συνεργαζόμενο ιατρό και βρέθηκε θετική στον COVID-19 μια εργαζόμενη.

Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, και τέθηκαν εκτός εργασίας ή συγκεκριμένη εργαζόμενη καθώς και εργάστηκαν μαζί της.

Την Τρίτη 6/7/2021 πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος με PCR και βρέθηκε θετική στον COVID-19 άλλη μια εργαζόμενη, η οποία είχε νοσήσει στο παρελθόν και έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου.

Την Τετάρτη 7/7/2021 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε το Γηροκομείο κάνοντας δειγματοληπτικό έλεγχο PCR στους ηλικιωμένους και στους εργαζόμενους και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα, ενώ και σήμερα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει μοριακά τεστ στο υπόλοιπο προσωπικό.

Ο κ. Πάνος τόνισε πως το σύνολο των ηλικιωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού, όμως ο φόβος των μεταλλάξεων υπάρχει και είναι έντονος. Για το λόγο αυτό αν και την περασμένη εβδομάδα στάλθηκε οδηγία προκειμένου να «ανοίξει» το επισκεπτήριο, η διοίκηση του Γηροκομείου δεν έκανε δεκτή την οδηγία, στην προσπάθειά της να θωρακίσει το ίδρυμα και να μη ρισκάρει τυχόν κρούσματα σε ηλικιωμένους.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου επεσήμανε πως έχουν τεθεί σε καραντίνα συνολικά δέκα άτομα, δηλαδή οι δύο εργαζόμενες που βρέθηκαν θετικές και οκτώ άλλοι εργαζόμενοι που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους. Κανείς τους δεν νοσεί σοβαρά και όλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση, ενώ υπογράμμισε πως ευτυχώς κανένας ηλικιωμένος δεν έχει συμπτώματα.
Πηγή: astratv.gr

Ροή Ειδήσεων

Λ. Ρογγανάκη: «Εμάς μας νοιάζει»

Καθημερινά γινόμαστε θεατές μιας απίστευτης βίας κατά των γυναικών ενώ επιτρέπουμε στα χιλιάδες στερεότυπα μέσα στην καθημερινότητά μας,...

Συνέντευξη Κ. Τσιάρας: Χρέος μας είναι να διαλευκάνουμε την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»

Τη διαβεβαίωση ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς υπάρχουν τα απαραίτητα θεσμικά...

Παπαστεργίου: Τα πάντα είναι περιβάλλον – και τι κάνουμε για αυτό

Σαφής τοποθέτηση για τους 4 άξονες, που θα πρέπει ως κοινωνία να ακολουθήσουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε το περιβάλλον,...

Συνάντηση εργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Καρδιτσιωτών οινοπαραγωγών

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα με Θεσσαλούς οινοποιούς στο πλαίσιο του νέου αγροτουριστικού σχεδίου της Περιφέρειας « Δρόμοι του...

Καθαρισμοί ρεμάτων στο Λουτρό Σοφάδων

Με τον καθαρισμό επιπλέον 1.500 μέτρων σε ρέματα στην Τοπική Κοινότητα Λουτρού συνεχίζονται τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον καθαρισμό και...

Μαγνησία: Ενεργειακές αναβαθμίσεις δύο δημοσίων κτιρίων

Αναβαθμίζονται ενεργειακά το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και το κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών Μαγνησίας. Ο...

Στην ίδια κατηγορία: