8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα, ούτε τα χρήματα, για lockdown»

Διαβάστε επίσης:

Παρ’ όλο που στην Αυστρία ανακοινώθηκε καθολικό lockdown, η κυβέρνηση απορρίπτει κάτι ανάλογο να συμβεί και στη χώρα μας.

Στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων‘Αδωνις Γεωργιάδης είναι κατηγορηματικός και αποκλείει η χώρα να ξαναμπεί σε ολικό lockdown, ακόμη και αν ισχύει ένα υποθετικό σενάριο πάρα πολύ υψηλού αριθμού κρουσμάτων. Εξηγεί για αυτή την απόφαση ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε το ηθικό δικαίωμα ούτε και τα χρήματα.

- Advertisement -

Σχετικά με τα προβλήματα στην Εστίαση, δεν αφήνει κανένα παράθυρο περαιτέρω στήριξης, αλλά καλεί τον κόσμο της Εστίασης να εμπιστευτεί την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι τα μέτρα είναι μία προσωρινή ενόχληση, που έχουν ως κεντρικό στόχο να μείνει η αγορά ανοιχτή για τις γιορτές.

«Αποκλείεται η χώρα να ξαναμπεί σε ολικό lockdown,. Δεν έχουμε ούτε το ηθικό δικαίωμα, καθόσον οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δεν κινδυνεύουν όσο οι ανεμβολίαστοι, αλλά δεν έχουμε ούτε και τα χρήματα. Κατηγορηματικά, σας λέω όχι» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εστίαση και στην πρόσφατη απεργία του κλάδου σημειώνει:

«Σέβομαι όλες τις ανησυχίες και τους φόβους των ανθρώπων της Εστίασης, αλλά, πρώτον, έχουν λάβει όπως έχουμε επανειλημμένως πει, τη μερίδα του λέοντος των ενισχύσεων όλο το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, 87.000 επιχειρήσεις Εστίασης έλαβαν 2.326.000.000 ευρώ, χωρίς σε αυτά τα χρήματα να υπολογίζουμε τα μέτρα που ίσχυσαν για όλους τους άλλους, δηλαδή την επιδότηση δανείων, ΤΕΠΙΧ, εγγυημένα δάνεια και τα λοιπά.

Ασφαλώς η Εστίαση επλήγη βαρύτατα κατά τη διάρκεια του Covid και έπρεπε να την ενισχύσουμε, αλλά, από την άλλη, θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η δυσκολία που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν θα ξεπεραστεί αν δεν βάλουμε όλοι λίγο πλάτη.

Αρα, καλώ τον κόσμο της Εστίασης να μας εμπιστευτεί, όπως μέχρι τώρα ήμασταν πάντα δίπλα τους, έτσι θα είμαστε και στο μέλλον. Να μην ανησυχούν.

Τα μέτρα είναι μία προσωρινή ενόχληση για όλους μας, αλλά έχουν ως κεντρικό στόχο να μείνει η αγορά ανοιχτή για τις γιορτές».

Για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας λέει:
«Τα μέτρα που έχει λάβει ήδη η κυβέρνηση, αποδίδουν. Στόχος μας δεν είναι ο κοινωνικός διχασμός, ούτε ο ένας να κυνηγάει τον άλλον, αλλά ο έλεγχος της πανδημίας. Με τα μέτρα που λάβαμε η πανδημία έχει ήδη φρενάρει την άνοδό τους και έχει αρχίσει να ακολουθεί την αντίστροφη πορεία. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στα μέτρα για να αποδώσουν και πρέπει όλο αυτό να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήσει βαριές κοινωνικές πληγές διχασμού».

Ροή Ειδήσεων

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Σταϊκούρας: Δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023 -Θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις

«Είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού». Αυτό...

Παιδικοί σταθμοί: Σε ισχύ το πρόγραμμα επιδότησης – Δικαιούχοι και κριτήρια

Υπεγράφη την Παρασκευή 29 Ιουλίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα...

Ασφαλτος και έργα του Δ. Τρικκαίων στους κόμβους των Μ. Καλυβίων

Συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς και τα οχήματα, προσφέρουν οι νέες παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων στα Μ. Καλύβια....

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου και την πλήρωση του ταμιευτήρα που θα δημιουργήσει μια νέα...

Τρίκαλα: Κλειστά τα ΚΕΠ το Σάββατο 13 Αυγούστου

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι το ερχόμενο Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 το ΚΕΠ στη συμβολή των οδών Ιακωβάκη...

Στην ίδια κατηγορία: