8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Νέα ομοσπονδία ιδρύουν οι στρατιωτικοί

Διαβάστε επίσης:

Στα πρόθυρα ίδρυσης νέας, τρίτης, ομοσπονδίας φαίνεται πως βρίσκονται οι Λαρισαίοι εν ενεργεία στρατιωτικοί μετά και την απόφαση της διοίκησης της τοπικής τους Ένωσης να αποχωρήσει από μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ).

Η τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιανουαρίου όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση του ΔΣ για αποχώρηση από την ΠΟΜΕΝΣ από την οποία παραιτήθηκε προχθές ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ, σμηναγός Θωμάς Ντιντιός.

- Advertisement -

Ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του χαρακτηρίζει την ΠΟΜΕΝΣ «φάντασμα πλέον του πρότερου εαυτού της» που «παρουσιάζεται όλο και πιο πολύ αναξιόπιστη ως συνομιλητής, αποδομημένη και παρανοϊκή ως προς τη λήψη των αποφάσεων».

Περίπου τέσσερα χρόνια από την ίδρυση των ενώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών είναι χαρακτηριστικές οι διαρκείς αντιπαραθέσεις των «χακί» συνδικαλιστών που κατέληξε σε δύο Ομοσπονδίες (ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ) οι οποίες ερίζουν ποια είναι η νόμιμη Ομοσπονδία και ποια η «ψευδεπίγραφη Ομοσπονδία –σφραγίδα».

Αντιπαράθεση που οξύνθηκε μετά μάλιστα και την πρόθεση του υφυπουργού Άμυνας, Αλκ. Στεφανή να ιδρύσει Σώμα Υπαξιωματικών. Με τις Ενώσεις Αποστράτων – πλην του Στρατού Ξηράς – να διαφωνούν με το σχέδιο Στεφανή, με τον οποίο συντάχθηκε μετά από στροφή 180 μοιρών, η ΠΟΜΕΝΣ. Θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο πανελλαδικής σύσκεψης που διοργάνωσε η ΕΣΠΕΛ στη Γιάννουλη, όπου υπογραμμίσθηκε η ομόθυμη αντίθεση του κλάδου στο ενδεχόμενο δημιουργίας ξεχωριστού Σώματος ΥΠΑΞ.

Η συνέλευση των στρατιωτικών της Λάρισας αναμένεται να αποτελέσει την απαρχή των αποφάσεων και άλλων συλλόγων – όπως προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία – για ίδρυση της τρίτης ομοσπονδίας του κλάδου.
πηγή: Ελευθερία

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: