8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μαγιορκίνης: Τον χειμώνα θα αυξηθεί η μεταδοτικότητα

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου κι έκτοτε βρίσκεται σε μια σχετικά ήπια κατάσταση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

- Advertisement -

«Σε πολλές χώρες καταγράφεται η επέκταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και συγκεκριμένα στην Ευρώπη οι οργανισμοί δημόσιας υγείας βλέπουν τους αριθμούς των διαγνώσεων να αυξάνονται δραματικά» τόνισε. Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε μεταξύ άλλων την περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου όπου οι νέες διαγνώσεις ξεπερνούν τις 5.000 τη μέρα και κάποιες μέρες είναι και πάνω από 10.000 τη μέρα αλλά και της Γαλλίας όπου τις περισσότερες φορές οι νέες διαγνώσεις ξεπερνούν τις 10.000 τη μέρα.

Είπε ότι το μεγάλο επιδημικό βάρος παραμένει στην Αττική και ότι είναι πλέον προφανές ότι έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας ενώ αναμένεται σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας τον χειμώνα. Για τους μήνες που έρχονται χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και προσήλωση από όλους μας ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι λογικό να επιθυμούμε την επιστροφή στην κανονικότητα. Επανέλαβε ότι η μάσκα και η απόσταση είναι τα όπλα μας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.

Την Τρίτη το απόγευμα, o ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 399 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης ανακοινώθηκαν 3 νέοι θάνατοι ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 87.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: