8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Δένδια με τον Μαυροβούνιο ομόλογό του

Διαβάστε επίσης:

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς. Ο ΥΠΕΞ βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα για συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ επαναβεβαιώθηκαν οι ισχυρές διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στο Twitter.

- Advertisement -

Στη συνέχεια, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς, τον πρωθυπουργό, Ντούσκο Μάρκοβιτς, καθώς τον πρόεδρο της Βουλής, Ιβάν Μπράτζοβιτς.

Αργότερα την Τετάρτη (29/1), ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Κροατία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τoν υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις θα εστιασθούν στη διμερή συνεργασία καθώς και σε ζητήματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: