8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καύσης απορριμμάτων

Διαβάστε επίσης:

«Καρκίνο στον αέρα, καρκίνο στο νερό και πίσω μια ταμπέλα που γράφει Μονακό»… με αυτό το σύνθημα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών με συγκέντρωση 12.00 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Βόλου.
Το Συντονιστικό όργανο των Συλλογικοτήτων Βόλου που προετοιμάζει τη διαμαρτυρία, τονίζει μεταξύ άλλων «ότι 17 νέα εργοστάσια επεξεργασίας σκουπιδιών αφιερωμένα στον ενεργειακό παροξυσμό του κεφαλαίου ετοιμάζει να ανεγείρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ. Μέσα σε αυτά εξέχουσα θέση το εργοστάσιο του Βόλου που είναι προσανατολισμένο στην εξασφάλιση δωρεάν καυσίμου στην ΑΓΕΤ – Lafarge. Ένα εργοστάσιο που αποτελεί επιχειρηματικό συμβόλαιο που υπογράφτηκε εδώ και καιρό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότη την ΕΕ (ΕΣΠΑ)».
Και καταλήγει η ανακοίνωση πως «ο εφιάλτης της καύσης σκουπιδιών μπορεί να σταματήσει μόνο με τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση, τον μαζικό κοινωνικό εκβιασμό σε κράτος, κεφάλαιο και επιχειρηματικά συμφέροντα, τη δημιουργία κοινωνικών και κινηματικών γεγονότων, που θα σπάνε τη σταθερότητα και την κανονικότητα των σχεδιασμών της κυρίαρχης πολιτικής».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: