8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στο Σμόκοβο η κοπή πίτας του ΕΟΣΚ την Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Διαβάστε επίσης:

Πεζοπορία και κοπή πίτας από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), είναι επόμενη δράση του συλλόγου την Κυριακή 26 Γενάρη, στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου, όπου θα κόψουν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

- Advertisement -

Θα ξεκινήσουν από τα λουτρά Σμοκόβου, σε καλά σηματοδοτημένο και εύκολο μονοπάτι και σε 2,5 ώρες περίπου, θ ανέβουν στην κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 973 μέτρα, με το ομώνυμο εκκλησάκι, όπου υπάρχουν υπολείμματα από το αρχαίο τοίχος του κάστρου της Μενελαΐδος. Πιθανολογείται ότι ο οικισμός αυτός άκμασε κατά την κλασική και ελληνιστική περίοδο, ενώ εικάζεται πως εδώ βρισκόταν η πρωτεύουσα των Δολόπων, η Μενελαΐδα.

Στο πλάτωμα της κορυφής, θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, θα ανταλλάξουν ευχές και θα επιστρέψουν στα λουτρά, όπου θα φάνε, θα πιούνε και θα γλεντήσουνε στην αίθουσα του ξενοδοχείου.

Προαιρετικά φυσικά, μπορεί να προηγηθεί μια χαλαρωτική βουτιά στην πισίνα των ιαματικών λουτρών, γι αυτό όσοι ενδιαφέρονται να έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα.

Υπάρχει η δυνατότητα και για διήμερη συμμετοχή, με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο των λουτρών με ελκυστικό πακέτο για τα μέλη του ΕΟΣΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι την Πέμπτη 23 Γενάρη, στα τηλέφωνα των συντονιστών 6977706540 Αποστόλης Κηρύκος και 6972376650 Σοφία Μερεντίτη

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: