8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ποδόσφαιρο: Η παρέμβαση Μητσοτάκη και το κρίσιμο ραντεβού με UEFA-FIFA

Διαβάστε επίσης:

Στην Ολομέλεια της Βουλής έφτασε το τέλμα και η κακή κατάσταση σ την οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η τελευταία νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης με μόνο σκοπό να κατευνάσει τα πνεύματα, δεν στάθηκε ικανή συνθήκη ώστε να πάψει η αντιπαλότητα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

- Advertisement -

Χθες, Πέμπτη 30/1 η συζήτηση έφτασε στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο, με τον Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα να τον κατηγορεί για την νομοθετική ρύθμιση. Ο πρωθυπουργός ανέλυσε το πλαίσιο των πρωτοβουλιών του, ενώ απάντησε και στον κ.Τσίπρα σε ό,τι τον κατηγόρησε.

Η συνάντηση για το ποδόσφαιρο στην Γενεύη

Το σημαντικότερο όλων όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός  είναι η επικείμενη συνάντηση με FIFA-UEFA στην Γενεύη. Σκοπός του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να συνταχθεί μνημόνιο για την «ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου». Για να μπουν κανόνες και πλαίσια από τους διεθνείς οργανισμούς και να μην κατηγορείται η κυβέρνηση για «χατίρια» σε ομάδες και επιχειρηματίες. Η νομοθετική ρύθμιση που πέρασε η Βουλή, θα συζητηθεί στην συνάντηση ώστε να μπει μέσω UEFA-FIFA στους κανονισμούς της ΕΠΟ. Κάτι που σημαίνει ότι αν γίνει, τότε θα δικαστεί η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης με το νέο πλαίσιο τιμωριών που δεν προβλέπουν υποβιβασμό, αλλά αφαίρεση 5-10 βαθμών.

Ο πρωθυπουργός θέλει ο διοικητικός ηγέτης της FIFA να έρθει στην Ελλάδα. Η συμβολική και ουσιαστική παρουσία του Τζάνι Ινφαντίνο θα σημαίνει πολλά. Το ίδιο και αυτή του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν. Θα σημαίνει κυρίως ότι στο ποδόσφαιρο μπαίνει ένα πλαίσιο που θα έχει την σφραγίδα της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Ποδοσφαιρικό μνημόνιο

Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο που θα συνταχθεί θα περιλαμβάνει κανόνες και διεθνή παρακολούθηση, υπό τον συντονισμό Ειδικής Επιτροπής. Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων θα υπάρξουν κυρώσεις σε κάθε ομάδα. Με την αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις να είναι ο «εφιάλτης» για κάθε σύλλογο που δεν θα συμμορφωθεί, αφού αυτό θα σημαίνει και απώλεια μεγάλων εσόδων.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να αλλάξει η κατάσταση στο ποδόσφαιρο θα περιλαμβάνει και άλλα μέτρα. Όπως περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα παιχνίδια των ελληνικών διοργανώσεων και ο εμπλουτισμός του VAR με στοιχεία που λείπουν από την υπάρχουσα λειτουργία του (γραμμή οφσάιντ κ.α.). Ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρξουν προσεχώς. Με την κυβέρνηση να δείχνει αποφασισμένη να λάβει μέτρα για να δοθούν λύσεις.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: