8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μεταναστευτικό: Το απύθμενο θράσος του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Να αφήσει η κυβέρνηση τις επικοινωνιακές πομφόλυγες και να εκπονήσει επιτέλους εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προσπάθεια εισόδου μεταναστών από την περιοχή του Έβρου και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Σημειώνει ταυτόχρονα πως “η απροσχημάτιστη εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών ως μοχλό πίεσης από την πλευρά της Τουρκίας δεν μπορεί να μένει αναπάντητη από την Ευρώπη”.

- Advertisement -

Προσθέτει πως “η κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η ΕΕ δε μπορεί να παρακολουθεί παθητικά. Οφείλει να εγγυηθεί την εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης, καθώς και να αναλάβει την ευθύνη για την επεξεργασία ενός αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης της πιθανότητας ακύρωσής της. Ενός σχεδίου που προφανώς πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και του διαμοιρασμού της ευθύνης. Η επιλογή Ερντογάν ωστόσο να ανοίξει τη στρόφιγγα του προσφυγικού δεν είναι τυχαία. Ήρθε την ώρα που οι πρωτοφανείς και ανεύθυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης στα νησιά πρώτης υποδοχής οδήγησαν σε διχασμό και εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις, με τις εικόνες ντροπής να κάνουν το γύρο του κόσμου”.

Η απάντηση κύκλων του Μαξίμου

“Αντί να κάνει κριτική στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να σιωπά. Οι Έλληνες μπορούν να αντιληφθούν τι θα συνέβαινε αν διαχειριζόταν αυτή την κρίση ο κ. Τσίπρας, η κα Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Κυρίτσης. Θα έλεγαν σε όλους «περάστε». Όλοι θυμούνται άλλωστε τη λυσσαλέα αντίδρασή τους στη δημιουργία του φράχτη στον Έβρο. Σε αντίθεση με την πολιτική ανοικτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι απαιτείται για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας” ήταν το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: