8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λάρισα: Στις 19 Μαρτίου το 5ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist

Διαβάστε επίσης:

Το 5ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έχει τη στήριξη του Επιμελητηρίου Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2020 στο Larissa Imperial Hotel στην πόλη της Λάρισας.

Το 5ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για μια ανοιχτή και υψηλού επιπέδου συζήτηση με τους Υπουργούς της κυβέρνησης και με διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας καθώς και από την ακαδημαϊκή κοινότητα, που θα μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους και θα προωθήσουν προτάσεις πάνω στα ζητήματα με τα οποία θα καταπιαστεί το συνέδριο.

- Advertisement -

• Ποιες είναι οι προτεραιότητες τις ΕΕ στον τομέα της αγροτικής επιχειρηματικότητας;

• Είναι ελπιδοφόρος η προοπτική της Ελλάδας, με μια νέα κυβέρνηση, από το 2020 και μετά;

• Πώς θα επηρεάσει το Brexit την Κοινή Αγροτική Πολιτική;

• Νέες τεχνολογίες στον αγροτικό τομέα

• Νέοι τρόποι χρηματοδότησης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020
08:30 Προσέλευση-εγγραφή των συνέδρων
09:00
Καλωσόρισμα και εισαγωγή:
ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ THE ECONOMIST ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
John Andrews, consultant editor, The Economist
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΜΕΡΟΣ 1ο
▪ Η πράσινη ατζέντα και η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020
▪ Συνέπειες από το Brexit για τον αγροτικό τομέα στην Ευρώπη
▪ Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία στη νοτιοανατολική Ευρώπη;
Επίσημη έναρξη:
Μάκης Βορίδης, υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Ελλάδα
Trajan Dimkovski, υπουργός γεωργίας, Βόρεια Μακεδονία
Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Yossi Amrani, πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα
09:40 Συζήτηση
10:00
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΜΕΡΟΣ 2ο
▪ Παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα: Ποιες είναι οι προκλήσεις;
▪ Βιωσιμότητα: από το χωράφι στο πιάτο
▪ Νέα εργαλεία για μια συνειδητή περιβαλλοντικά και αποδοτική γεωργία
Κωνσταντίνος Σκρέκας, υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Ελλάδα
Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής, πρώην υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, ΣΥΡΙΖΑ
Nikola Trendov, εμπειρογνώμων στην ψηφιακή γεωργία και την καινοτομία, Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO)
10:40 Συζήτηση
11:00
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
▪ Πράσινη γεωργία και φορολογικά κίνητρα
▪ Νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία για την ώθηση της απασχόλησης και της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα
Αθηνά Καλύβα, γενική γραμματέας φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας, Υπουργείο Οικονομικών, Ελλάδα
Miljan Ždrale, head of agribusiness, South-Eastern Europe, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)
11:20 Συζήτηση
11:40 Διάλειμμα
12:10
ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
▪ Ο κρίσιμος ρόλος των εξαγωγών
Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, αντιπρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων
▪ Η προστιθέμενη αξία των νέων αγροτών
Νίκος Παυλονάσιος, πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ)
12:40 Συζήτηση
13:00
«ΕΞΥΠΝΗ» ΓΕΩΡΓΙΑ: ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ
▪ Οι καταλύτες της ψηφιακής μεταμόρφωσης του αγροτικού τομέα
▪ Ενσωμάτωση της ΑΙ και αυτοματοποίηση στον αγροτικό τομέα
▪ Συστήματα ελέγχου και αυτοματοποίηση στα θερμοκήπια
▪ Υδροπονική γεωργία και η ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων
Uri Shani, καθηγητής, Σχολή Γεωργίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος Robert H. Smith, Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ
Πάνος Κανέλλης, πρόεδρος, Αμερικανική Γεωργική Σχολή και Perrotis College
ΟΙ START-UPS ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ
13:30 Συζήτηση
13:50
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ
▪ Προκλήσεις για μικρής κλίμακας συστήματα καλλιέργειας/εκτροφής
▪ Βιωσιμότητα και παραγωγικότητα στην κτηνοτροφία
▪ Πώς να μειώσουμε τις εισαγωγές κρέατος ενθαρρύνοντας την ελληνική παραγωγή;
Ανδρέας Δημητρίου, πρόεδρος, Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος»
14:20 Συζήτηση
14:40
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
▪ Τουρισμός και αγροδιατροφή
▪ Η σημασία της ασφάλειας τροφίμων για την αγροδιατροφική βιομηχανία
▪ Ασφάλεια τροφίμων και μέτρα ποιοτικού ελέγχου
▪ Μειώνοντας τη σπατάλη στα τρόφιμα
▪ Logistics στον αγροτικό τομέα
Εμμανούηλ Κόνσολας, υφυπουργός τουρισμού, Ελλάδα
▪ Προοπτικές και προκλήσεις για τις ελληνικές υδατοκαλλιέργειες
Παναγιώτης Βερίλλης, επίκουρος καθηγητής, τμήμα ιχθυολογίας και υδάτινου περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
15:15 Συζήτηση
15:30 Γεύμα
16:30 Τέλος συνεδρίου

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: