8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κατασκευαστική «έκρηξη» μετά το Πάσχα στον Βόλο

Διαβάστε επίσης:

Μπροστά φαίνεται να παίρνουν οι μπουλντόζες στον Βόλο, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τους επόμενους μήνες πρόκειται να αρχίσει η ανέγερση περίπου 15 νέων οικοδομών εντός του αστικού ιστού, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα περιλαμβάνουν μικρά διαμερίσματα.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κατασκευαστών Τρ. Παπαγεωργίου, αυτή την περίοδο γίνονται μελέτες για την κατασκευή περίπου 15 νέων μικρών πολυκατοικιών, στη συνοικία της Μεταμόρφωσης και των Αγίων Αναργύρων, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να αρχίσει το χτίσιμό τους.

Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι κατασκευές, θα μπορούν να φιλοξενούν στις γκαρσονιέρες και στα δυάρια που θα έχουν, κυρίως φοιτητές που αναζητούν κάθε φθινόπωρο ένα μικρό διαμέρισμα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στις πανεπιστημιακές τους σχολές. Παράλληλα οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η χρήση των διαμερισμάτων στις συγκεκριμένες πολυκατοικίες θα είναι μικτή, αφού τα μισά περίπου θα διατεθούν για βραχυχρόνια μίσθωση μέσω της πλατφόρμας AirBnB, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο κάποια από αυτά τα ακίνητα να βγουν στην κτηματαγορά για πώληση.

- Advertisement -

Αυτή την περίοδο στον Βόλο ήδη κατασκευάζονται δύο μικρές πολυκατοικίες που θα έχουν γκαρσονιέρες και δυάρια και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως τους επόμενους μήνες ο κλάδος των κατασκευών πρόκειται να πάρει ακόμα περισσότερο τα πάνω του, καθώς η περίοδος της τεράστιας κρίσης που χτύπησε και ουσιαστικά γονάτισε τον κατασκευαστικό τομέα ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Σύμφωνα με συστημική τράπεζα διαπιστώνεται ότι μετά από σχεδόν μια δεκαετία (1999-2008), όπου η αγορά λειτουργούσε σε όρους που υπαγόρευαν οι πωλητές, η αγορά εισήλθε σε βαθιά κρίση την περίοδο 2009-2014 για να μεταβεί σε μια περίοδο ανάκαμψης συναλλαγών, όπου όμως το «επάνω χέρι» στις αγοραπωλησίες βρίσκονταν με το μέρος των αγοραστών. Από το 2018 και μετά ανοίγει ένας νέος κύκλος εξελίξεων στην αγορά ακινήτων, ο οποίος φαίνεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2027. Ξεκινώντας από μία θέση κατά 7%-10% υποτιμημένη έναντι της δίκαιης τιμής οι τιμές ακινήτων αναμένεται να αυξηθούν κατά 7%-8% το 2020-2021 και στη συνέχεια να συγκλίνουν σε ρυθμούς περί το 3% στο τέλος της περιόδου.
πηγή: e-thessalia.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: