8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Καβγάς» Κουρέτα – Περιφερειακής Αρχής

Διαβάστε επίσης:

Αντιπαράθεση Περιφερειακής Αρχής και Δημ. Κουρέτα χθες με αφορμή τον τρόπο και τον χρόνο στον οποίο απαντήθηκε επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία», κατά το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Κουρέτας έκανε λόγο για «απαξίωση του θεσμού», σημειώνοντας ότι σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα ουσιαστικά δεν συζητιούνται. Αναφερόταν στην επερώτησή του περί «μη αποστολής προτάσεων για το νέο ΕΣΠΑ», καταγγέλλοντας ότι συζητήθηκε αργά το βράδυ «μετά από 3ωρη ανούσια συζήτηση για τις βάσεις» και απαντήθηκε εντός δύο λεπτών από τον περιφερειάρχη.

- Advertisement -

Η απάντηση ήρθε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασ. Πινακά, ο οποίος επέπληξε τον κ. Κουρέτα, λέγοντας ότι αγνοεί βασικά ζητήματα της λειτουργίας του οργάνου, όπως και τα θέματα που απασχολούν στην καθημερινότητά τους, τους Θεσσαλούς πολίτες, και ότι μιλά για απαξίωση του θεσμού ενώ ο ίδιος απουσιάζει από αυτό…

Πιο αναλυτικά:

Ο κ. Κουρέτας στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα σοβαρά θέματα που αφορούν την ουσιαστική παρέμβαση της Περιφέρειας στη ζωή των κατοίκων, τα έχει μεταφέρει ο περιφερειάρχης στην ολιγομελή οικονομική επιτροπή που έχει τον πλήρη έλεγχο, και έφτασε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητά επί 3 (!) ώρες τις επερωτήσεις για τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδα, και αν θα έπρεπε να δώσουμε 1900 (!) ευρώ να αγοράσει η Περιφέρεια ξυλορακέτες για τα παιδιά που κάνουν διακοπές το καλοκαίρι στη Σκόπελο (!).

Η επερώτηση της παράταξης «Πρωτοβουλία» για τη μη αποστολή προτάσεων για το νέο ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομικών και από εκεί στην Κομισιόν, συζητήθηκε στις 21.40 μετά από τρεις ώρες αστείας συζήτησης για τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδα, όταν είχαν φύγει όλα τα ΜΜΕ. Η απάντηση βέβαια του κ. Αγοραστού ήταν δύο λεπτών και εντελώς ανεπαρκής, δείγμα του πώς βλέπει τα πράγματα. Δηλαδή έχει μια δική του προσωπική ατζέντα στην οποία ό,τι δεν τον συμφέρει, το βγάζει από τη συζήτηση. Αυτό έγινε σκόπιμα, γιατί αν είχε τηρηθεί η σωστή διαδικασία έπρεπε η επερώτηση της «Πρωτοβουλίας» να συζητηθεί πρώτη στις 6 το απόγευμα, γιατί κατατέθηκε πρώτη στις 11 Ιανουαρίου. Παρόλα αυτά προηγήθηκαν οι επερωτήσεις για τις βάσεις του ΝΑΤΟ, διότι αυτά ανοίγουν μια μεγάλη συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά.

Τελειώνω με το πιο σοβαρό. Καμία παράταξη δεν έχει εξοπλισμένο χώρο με αποσπασμένο υπάλληλο μέσα στο κτίριο της περιφέρειας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι παρατάξεις έξω από τον χώρο χωρίς να μπορούν να λειτουργήσουν. Ετσι μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΑ

Στην απάντησή του, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Προφανώς ο κ. Κουρέτας δεν έχει ακόμη εγκλιματιστεί, ούτε εξοικειωθεί με τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς από τις οκτώ συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ο κ. Κουρέτας, βάσει του παρουσιολογίου, έχει απουσιάσει στις τρεις. Αντιθέτως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός είναι πάντα παρών σε όλα ανεξαιρέτως τα Περιφερειακά Συμβούλια, παραμένει πάντα μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης και απαντά προσωπικά σε κάθε επερωτώντα. Ο κ. Κουρέτας έχοντας τη δική του ατζέντα κατά τη συνεδρίαση του Π.Σ. που εστιαζόταν γύρω από την επερώτηση που ο ίδιος κατέθεσε, δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει την πρόσκληση με τα 22 θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου και ούτε να παρακολουθήσει τη συζήτηση γύρω από αυτά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολείται με όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αλλά εξίσου και με τα μικρά, όπως τα θεωρεί ο κ. Κουρέτας, που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα για κάθε Θεσσαλό πολίτη. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν 22 σημαντικά θέματα και εγκρίθηκαν συνολικά 59 αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Π.Ε. Λάρισας, Μαγνησίας, Σποράδων και Καρδίτσας, εκ των οποίων η μια ήταν οι «ξυλορακέτες» στις οποίες αναφέρεται ο κ. Κουρέτας. Και ακόμη το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την ένταξη 17 νέων έργων στο Πρόγραμμα Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αν για τον κ. Κουρέτα όλα τα παραπάνω ζητήματα είναι μικρά, τότε αγνοεί την καθημερινότητα του Θεσσαλού πολίτη.

Τέλος, σημειώνω ότι έχουμε παραχωρήσει γραφείο στην παράταξη του κ. Κουρέτα στο νέο κτίριο της Περιφέρειας στην οδό Θεοφράστου. Ο κ. Κουρέτας δεν το δέχθηκε γιατί δεν τον βόλευε.

Από όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι ο κ. Κουρέτας ψάχνει εχθρούς και δημιουργεί στο μυαλό του ζητήματα προκειμένου να δικαιολογήσει την ελλιπή από κάθε πλευρά παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο».
πηγή:eleftheria.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: