8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λιακούλη: Να λειτουργήσει ανεξάρτητο το ΚΠΕ Κισσάβου – Μαυροβουνίου

Διαβάστε επίσης:

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας Κινήματος Αλλαγής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, αξιώνοντας απάντηση στο βήμα της Βουλής από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η συγχώνευση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ελασσόνας και του ΚΠΕ Κισσάβου – Μαυροβουνίου, σε ένα ενιαίο ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας.

- Advertisement -

Στην ερώτησή της η βουλευτής επισημαίνει ότι τα προβλήματα σχετίζονται τόσο με τη μείωση των υλοποιούμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνεπώς των δυνητικά ωφελούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών, όσο και με τη μείωση των πεδίων επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς, η οποία διαθέτει περιοχές μοναδικής περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και ιστορικής αξίας όπως το Δέλτα Πηνειού Ποταμού, το Μαυροβούνιο, η Ανατολή Αγιάς με την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, το Μεγαλόβρυσο Αγιάς, το μονοπάτι Άνω Σωτηρίτσας – Αγιοκάμπου, η Ακτογραμμή παραλίας Αγιοκάμπου, οι Νερόμυλοι, τα Ασκηταριά Αγ. Αναργύρων, τα μονοπάτια και καλντερίμια Κισσάβου, η λίμνη Κάρλας κ.α..

Κατόπιν των ανωτέρω, η Λαρισαία βουλευτής ζητά από την αρμόδια υπουργό να προβεί στην εκ νέου αποσυγχώνευση και την επαναλειτουργία του ΚΠΕ Κισσάβου – Μαυροβουνίου, προκειμένου να καλυφθούν κατά το δυνατόν πληρέστερα οι εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών του Νομού, όπως βέβαια και όλων των επισκεπτών από την υπόλοιπη Ελλάδα, που θα επιθυμούσαν να επισκεφτούν τον τόπο.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: