8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΕΟΑΣΛ: Πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε η αγροτική κινητοποίηση

Διαβάστε επίσης:

Την ώρα που οι αγρότες ετοιμάζουν την αποχώρηση τους από τα μπλόκα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας χαιρετίζει τον αγώνα του, προαναγγέλλει νέες πρωτοβουλίες και ταυτόχρονα βάλει εναντίον αυτών που «πολεμησαν και συκοφάντησαν τις κινητοποιήσεις». Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της αναφέρει:

- Advertisement -

«….Η κινητοποίηση πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε με όλα τα μέσα που διαθέτει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της. Χαρακτηρίστηκε υποκινούμενη και κομματικοποιημένη από τον ίδιο τον υπουργό κ. Βορίδη. Ειπώθηκαν ψέματα ότι λύθηκαν τα προβλήματα και οι αγρότες είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης. Ξεχάστηκαν προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού εδώ στην Λάρισα για επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο, δεσμεύσεις που προφανώς έγιναν προς άγρα ψήφων. Αξιοποιήθηκαν διάφοροι «πρόθυμοι» αγρότες που για το ατομικό συμφέρον τους και υποσχέσεις που έχουν λάβει από το υπουργείο πολέμησαν την κινητοποίηση.
Στόχος τους ήταν να μην βγει ούτε ένα τρακτέρ στην Λάρισα, στην Θεσσαλία, και σε όλη την χώρα, δεν τα κατάφεραν!
Στήθηκε ένα πολύ μαζικό μπλόκο από τους αγρότες του Τυρνάβου, του Δαμασίου και των άλλων χωριών της περιοχής με προμετωπίδα πέρα από όλα τα γενικότερα προβλήματα το θέμα του χαρακτηρισμού του παραδοσιακού χύμα τσίπουρου ως «προϊόν απόσταξης μικρών διημέρων» οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σε ξεκλήρισμα χιλιάδων αμπελοκαλλιεργητών……. Στήθηκε μπλόκο στον Πλατύκαμπο παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες να μην γίνει αυτό εφικτό. Προσπάθειες που έφτασαν ως και σε απειλές για την σωματική του ακεραιότητα προς τον αντιπρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Α. Λαχανά από κομματικό στέλεχος της ΝΔ ΔΗΜΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ.
Οι αγρότες των μπλόκων που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Βορίδη ώστε να του θέσουμε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε και να πάρουμε απαντήσεις της κυβέρνησης. Για μια ακόμη φορά απέφυγε να μας συναντήσει γιατί ξέρει ότι απέναντι του δεν έχει πρόθυμους να τους χτυπήσει την πλάτη ή να τους υποσχεθεί ατομικές λύσεις στα προβλήματα. Ο υπουργός «κρύφτηκε» και ουδέποτε απάντησε στο αίτημα μας……. Ο αγώνας μας συνεχίζεται με άλλες μορφές αλλά με τον ίδιο στόχο…. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι έχουμε δυο δρόμους. Ο ένας είναι η μαζική αγωνιστική απάντηση αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και τα μπλόκα και ο άλλος δρόμος του καναπέ και της απραξίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα για τους περισσότερους από μας. Η επιλογή και η ευθύνη ανήκει στον καθένα μας. Συνεχίζουμε και σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: