8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα

Διαβάστε επίσης:

Την κατάμεστη και ατμοσφαιρική αίθουσα του Ελληνορθόδοξου Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Βιέννης επέλεξε ο Δήμος Αριστοτέλη, που γεωγραφικά ορίζει ολόκληρη την Ανατολική Χαλκιδική, προκειμένου να παρουσιάσει ένα φωτογραφικό και εικονικό ταξίδι στα φυσικά και προσκυνηματικά μνημεία της περιοχής.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, τελώντας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου και έχοντας την υποστήριξη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Αυστρίας. Απευθύνθηκε σε είκοσι οκτώ (28) αυστηρά επιλεγμένους αυστριακούς εκπροσώπους Τύπου και γραφείων Προσκυνηματικού & Πολιτιστικού Τουρισμού, η έδρα των οποίων είναι τοποθετημένη στη Βιέννη και στα περίχωρα αυτής.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάσθηκε ο τρόπος με τον οποίο ο προσκυνητής και ο πολιτιστικός ταξιδευτής προσεγγίζουν τον Άθωνα, μέσα από μία προαθωνική περιπλάνηση στο βυζαντικό χώρο.

Τα προσκυνήματα της Αρναίας και του Ορεινού Όγκου (Παλαιοχωρίου, Μεγάλης Παναγίας),
Οι προσκυνηματικοί χώροι γύρω από τον Άθωνα, την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή,
Οι θεματικές κρουαζιέρες γύρω από την Ιερή Πολιτεία,
Χώροι εντός του Αγίου Όρους,
Τα ξωκλήσια του Ακάνθιου Κόλπου,
Η μοναδική έκθεση της συλλογής “ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ” του Ευθύμιου Βαρλάμη που φιλοξενείται στο
Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού,
Ο αρχαιολογικός χώρος των Σταγείρων και η γειτονική Αμφίπολη, αλλά και
H κλασσική Θεσσαλονίκη, τοποθετήθηκαν σε μία χαρτογραφημένη προσκυνηματική διαδρομή, η οποία συνδέει τον πολιτισμό με την ιστορία – από την αρχαιότητα μέχρι το Βυζάντιο.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: