8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αλλαγή σελίδας για τα αναψυκτικά ΚΛΙΑΦΑ

Διαβάστε επίσης:

Στον έλεγχο της εταιρείας Ελληνικά Γαλακτοκομεία (σ.σ. Όλυμπος) της οικογένειας Σαράντη περνά η ιστορική εταιρεία αναψυκτικών Κλιάφα. Τις πληροφορίες που είδαν χθες το πρωί το φως της δημοσιότητας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της και η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία η οποία έκανε γνωστό ότι υπέβαλε πρόταση εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της εταιρείας “ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε” η οποία έγινε αποδεκτή από τους μετόχους της τελευταίας.

Μέσω της κίνησης αυτής η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία, η οποία δραστηριοποιείται κατά βάση στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, εισέρχεται και στην αγορά των αναψυκτικών ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην αγορά των ροφημάτων. Ήδη διαθέτει στην αγορά χυμούς αλλά και φυτικά προϊόντα όπως ρόφημα αμυγδάλου, επιδόρπια και ρόφημα φυστικιού.

- Advertisement -

Εκτός όμως από την εξαγορά της εταιρείας Κλιάφας, – το MoU μεταξύ των δύο πλευρά υπεγράφη το απόγευμα της Δευτέρας και η ολοκλήρωση του deal αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα- η γαλακτοκομική εταιρεία ενδιαφέρεται και για την εταιρεία Δουμπιά που σήμερα ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Μαλαματίνας, ανέφερε στο Capital.gr ο κ. Μιχάλης Σαράντης εκ των ιδρυτών και βασικός μέτοχος της Ελληνικά Γαλακτοκομεία.

Σε ότι αφορά το deal με την Κλιάφας, ο κ. Μιχάλης Σαράντης δεν θέλησε να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως το ύψος του τιμήματος, περιορίσθηκε να πει ότι το deal θα κλείσει μέσα στον επόμενο μήνα αφού πρώτα ολοκληρωθεί η απόσχιση του πολιτιστικού κέντρου της Κλιάφας το οποίο θα περάσει στον έλεγχο της οικογένειας Κλιάφα.

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό η εταιρεία Κλιάφα εμφάνισε το 2018 πωλήσεις 1,314 εκατ. ευρώ από 1,38 εκατ. ευρώ που ήταν το 2017 και 2,075 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013, με τα αποτελέσματα μετά από φόρους το 2018 να έχουν διαμορφωθεί σε ζημιές 72 χιλ. ευρώ από ζημιές 108 χιλ. ευρώ το 2017 και πάνω από 400 χιλ. ευρώ το 2013. Σε ότι αφορά τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία σε επίπεδο ομίλου πέρυσι οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 12% σε σχέση με το 2018.

Η εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ, ιδρύθηκε από τον Θεόδωρο Κλιάφα με αρχικό αντικείμενο τους ψυκτικούς θαλάμους και την παραγωγή πάγου το 1926 ενώ το 1927 δημιουργήθηκε μια μικρή μονάδα εμφιάλωσης αναψυκτικών, που είχε τη δυνατότητα να παράγει 120 φιάλες την ώρα. Το 1933 ο ιδρυτής της εισάγει στην Ελλάδα το πώμα crown (μεταλλικό πώμα) και το 1945 ανανεώνει το μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου. Το 1961, υπό την διεύθυνση του Κώστα Κλιάφα, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας εκσυγχρονίζονται και το 1970 το εργοστάσιο μεταφέρεται σε νέο ιδιόκτητο χώρο 35 στρεμμάτων επί της οδού Τρικάλων – Λαρίσης. Η δεκαετία του 1990 βρίσκει την εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ με νέους αποθηκευτικούς χώρους, υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή και του Γιάννη Κλιάφα, ανανεώνει τον μηχανολογικό της εξοπλισμό, λανσάρει νέες συσκευασίες (330cc can, 500cc pet, 250cc & 330 cc σε φιάλη μη επιστρεφόμενη) και προσθέτει στην αλυσίδα των προϊόντων της μια σειρά από νέα προϊόντα (Smile, 100% φυσικό χυμό πορτοκάλι, νέκταρ ροδάκινο και νέκταρ πορτοκάλι-βερίκοκο-μήλο).
πηγή:capital.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: