8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Έξι μήνες στα… βαρέα και ανθυγιεινά

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου – Σχεδίαζε επιθέσεις σε στόχους στην Αθήνα

Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική...

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Στις 21 Μαϊου θα γίνουν οι εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κατά την...

O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρασύρθηκε από τους τηλεοπτικούς ρυθμούς και δεν επηρεάστηκε από τους παρεπιδημούντες σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος «τουρκοφάγους».

Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργούν όλα τέλεια; Ο πρώτος που στο ερώτημα θα απαντούσε αρνητικά είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Πατριωτικός ρεαλισμός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις! Του Χάρη Παυλίδη
- Advertisement -

του Χάρη Παυλίδη

Ο Κυριάκος αν μη τι άλλο είναι σοβαρός άνθρωπος και ως πολιτικός έχει αποδείξει ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει φιλοφρονήσεις στον εαυτό του. Πολύ απλά δεν είναι Τσίπρας ώστε να αυτοθαυμάζεται. Επιπροσθέτως δεν είναι Τσίπρας ώστε να κάθεται στο Μαξίμου και να παρακολουθεί τους… πρωθυπουργούς να κάνουν τη δουλειά του. Δεν έχει Καμμένους, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός μερικής απασχόλησης. Κι αυτό είναι αντιληπτό στον κόσμο όπως δείχνουν και οι μετρήσεις. Προφανώς υπάρχουν και τομείς του κυβερνητικού έργου που δεν αποδίδουν όπως θα περίμενε. Γι αυτό όμως έχει το μπλοκάκι στο οποίο κρατάει σημειώσεις. Το εξάμηνο πλησιάζει και τότε θα μάθουμε σε ποιους θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και ποιοι θα μείνουν εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Πάντως όπως και να το δει κανείς κάποια «φάουλ» υπουργών και κάποιες «αρρυθμίες» συνεργατών τους, δεν αλλοιώνουν την εικόνα της κυβέρνησης λόγω της αποφασιστικότητας με την οποία χειρίζεται τα «κρούσματα» το επιτελείο του πρωθυπουργού και κυρίως ο διευθυντής του γραφείου του. Εν προκειμένω ο Γρηγόρης Δημητριάδης αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, αλλά κι ένας αξιόπιστος συνομιλητής των υπουργών και των βουλευτών.

Τελικά υπάρχει απάντηση στο ερώτημα εάν υπάρχουν προβλήματα; Προφανώς και υπάρχουν. Όχι όμως όπως τα εμφανίζει ή θα τα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και σε κάθε περίπτωση αυτά τα προβλήματα (πχ η παραίτηση Διαματάρη) δεν επηρεάζουν την λειτουργία της κυβέρνησης. Ακόμα όμως κι αυτά, όσο κι αν επιχειρείται να μεγενθυθούν (πχ η ατυχής επιλογή ενός διοικητή νοσοκομείου), αντιμετωπίζονται και επιλύονται χωρίς τεχνητά εφέ προς άγρα εντυπώσεων. Ασφαλώς η κυβέρνηση έχει δρόμο μπροστά της και εκκρεμότητες τις οποίες ήδη αντιμετωπίζει. Προβλήματα που κληρονόμησε από το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν.

Προβλήματα που δημιουργούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, το μεταναστευτικό- προσφυγικό, που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε έξαρση. Σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση κατάφερε να τα διαχειριστεί και να τα αποδραματοποιήσει. Εν ολίγοις δεν έκανε το μοιραίο λάθος, παρά το γεγονός ότι η κοινή γνώμη διαχρονικά διακατέχεται από στερεότυπα που δυσκολεύουν πρωτοβουλίες ανάλογες με εκείνες του Ελευθερίου Βενιζέλου ή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παρ’ όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με σύνεση και ψυχραιμία, δεν παρασύρθηκε από τους τηλεοπτικούς ρυθμούς και δεν επηρεάστηκε από τους παρεπιδημούντες σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος «τουρκοφάγους».

Σε γενικές γραμμές για μια χώρα όπως η δική μας, που ήταν είναι και θα είναι όμηρος της γεωγραφίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι αντέχει στην πίεση. Δεν υπέκυψε στον πειρασμό να λαϊκίσει με την εθνική αξιοπρέπεια και να το ρίξει στα εμβατήρια. Πολλά ωστόσο θα εξαρτηθούν και από το χρόνο αποκλιμάκωσης της έντασης, αφού από αυτόν θα κριθεί σ’ ένα βαθμό και η πορεία των απαραίτητων θεσμικών μεταρρυθμίσεων που ενδεχομένως να κινδυνεύσουν από μια παρατεταμένη ένταση στα ελληνοτουρκικά.

Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα η δουλειά του πρωθυπουργού εντάσσεται στην κατηγοριά των βαρέων και ανθυγιεινών, είναι διαφορετικό να είσαι πρωθυπουργός στο Βέλγιο ή στην Ολλανδία και διαφορετικό στην Ελλάδα. Εκεί το εξάμηνο είναι… έξι μήνες. Εδώ… κάτι χρόνια. Διότι εκεί ο πρωθυπουργός δεν σχεδιάζει πως η χώρα του θα προετοιμαστεί να συναντήσει την ψηφιακή εποχή, πως θα αλλάξει νοοτροπίες και αντιλήψεις σε μια ιδρυματικού τύπου οικονομία, ούτε έχει στο νου του πως θα ξυπνήσει ο Ερντογάν. Ούτε βέβαια πως θα αναλύσουν οι «πατριώτες» διεθνολόγοι στα πρωινάδικα τα χασμουρητά του γείτονα.

Ροή Ειδήσεων

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου – Σχεδίαζε επιθέσεις σε στόχους στην Αθήνα

Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια, μετά από συντονισμένες ενέργειες...

Κ. Τσιάρας: εξασφαλίστηκε το ποσό για τη μελέτη στεγανοποίησης της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Δρακότρυπας

Με το ποσό των 10.000 ευρώ, χρηματοδοτείται η μελέτη για τη στεγανοποίηση της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Δρακότρυπας,...

Μαστογραφία με το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά: Η διαδικασία βήμα-βήμα για γυναίκες πάνω από 50 ετών

Κάλεσμα στις γυναίκες από 50 έως 69 ετών για την πρόληψη του καρκίνου τους στήθους κάνει το πρόγραμμα...

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Στις 21 Μαϊου θα γίνουν οι εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα – Όλες οι ημερομηνίες

Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν σχεδόν 3 δισ. ευρώ Την καταβολή των κύριων και των...

Ζ. Μακρή: ” Οι μαθητές μεταδίδουν ατόφια τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821″

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παρακολουθησε γιορτές αφιερωμένες στην εθνική επέτειο της ελληνικής επανάστασης...

Στην ίδια κατηγορία: