8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα!

Διαβάστε επίσης:

Και καλά στην Τουρκία. Στην Ελλάδα, ποιοι και, κυρίως, γιατί θέλουν θερμό επεισόδιο;

- Advertisement -

του Αλέξανδρου Παπασταθόπουλου

Περίεργες, ύποπτες και άκρως επικίνδυνες διεργασίες λαμβάνουν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, σε παρα-πολιτικά, επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά κέντρα. Με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, διάφορα εξωθεσμικά κέντρα αναπτύσσουν στο δημόσιο λόγο “πολεμικές” θεωρίες και παπαγαλίζουν περί “πολιτικής αστάθειας”.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά. Οι απαντήσεις πάλι… βγάζουν μάτια για τις επιδιώξεις όλων αυτών των ετερόκλητων και λούμπεν “δυνάμεων”.

  1. Γιατί υποστηρίζουν στη δεδομένη χρονική συγκυρία, ακόμη και πολιτικοί αρχηγοί, ότι η κόκκινη γραμμή είναι τα 12 μίλια;
  2. Γιατί ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει, μονομερώς, στην επέκταση των 12 μιλιών;
  3. Γιατί ενώ γνωρίζουν ότι ο πρώτος που έβαλε θέμα αυστηρών κυρώσεων για την παραβατικότητα της Τουρκίας ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “πιέζουν” την ελληνική κυβέρνηση να “πιέσει” για κυρώσεις στην Τουρκία;
  4. Γιατί διαρρέουν δήθεν “εμπιστευτικές” πληροφορίες περί (αναπόφευκτου…!) θερμού επεισοδίου;
  5. Γιατί ισχυρίζονται, οι ίδιοι κύκλοι, ότι δήθεν “πάμε” σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας;
  6. Γιατί χρησιμοποιούν τα εθνικά θέματα και την προκλητικότητα του Ερντογάν για να “πλήξουν” την κυβέρνηση;

Ανομολόγητοι πόθοι και φόβοι
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδίωξη όλων αυτών των κέντρων είναι η δημιουργία μιας εικόνας στη κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται “ορθά” τα ελληνοτουρκικά, ότι είναι “υποχωρητική” και ότι “υπάρχει ανάγκη σύμπτυξης εθνικού μετώπου”. Το οποίο, όμως, εθνικό μέτωπο, στα σκοτεινά σχέδια τους, “περιγράφεται” ως εξής: Να ξαναβάλουν (μέσω… Τουρκίας) στο παιχνίδι πολιτικούς, τους οποίους ξέβρασε το κύμα της ιστορίας.

Ωστόσο, τους διαφεύγουν κάποιες… μικρές “λεπτομέρειες”.

Η πρώτη είναι ότι η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη, αυτοδύναμη και επιλογή του ελληνικού λαού.
Η δεύτερη “λεπτομέρεια” έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλα αυτά τα σχέδια των σκοτεινών εγκεφάλων είναι σε γνώση των φυλάκων.
Και η τρίτη αφορά στην μωροφιλοδοξία τους. Πιστεύουν στα αλήθεια όλοι αυτοί οι αφελείς και συνάμα επικίνδυνοι τύποι, ότι μπορούν να “πιέσουν” τον σημερινό πρωθυπουργό να “συνεργαστεί” με τους ιεροκήρυκες του λαϊκισμού και του διχασμού;

Κοντολογίς, ας κατέβουν γρήγορα απ΄ τα ροζ και σκοτεινά συννεφάκια που κοιμούνται, γιατί κινδυνεύουν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Θα τους ξεμπροστιάσουν και θα είναι ντάλα μεσημέρι!

ΥΓ1. Οι υπόγειες γκρίνιες από κάποιους πέριξ της ΝΔ και από κάποιους νοσταλγούς του παρελθόντος για τις επιλογές του Κυρ. Μητοσάκη (βλ. Αννα Διαμαντοπούλου και όχι μόνο) αξιολογούνται από την κυβέρνηση και την κοινωνία ως γραφικές. Κι από γραφικότητες έχει μπουχτίσει αυτός ο τόπος.
ΥΓ2. Όσοι ανιστόρητοι πιστεύουν ότι μπορούν να απεργάζονται στο παρασκήνιο δόλια σχέδια εις βάρος του τόπου και της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης θα διαψευστούν οικτρά.
ΥΓ3. Όλες οι έρευνες, κρυφές και φανερές, δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει την κοινωνία μαζί του κι ότι είναι ισχυρός.
ΥΓ4. Η εθνική ενότητα και το εθνικό μέτωπο στο μυαλό κάποιων σημαίνει να πάρουν με ύπουλο και προσβλητικό για τον λαό τόπο κομμάτι της εξουσίας, το οποίο όμως δεν τους ανήκει. Ο λαός ψήφισε στις εκλογές του 2019. Υπομονή μέχρι τις εκλογές το 2023… και μακριά από το σπεκουλάρισμα εις βάρος του τόπου.

Την σπέκουλα πολλοί αγάπησαν, τον σπεκουλαδόρο κανείς!

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: