8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Ζέττα Μακρή σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ: Η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη είναι θέμα Παιδείας

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της...

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή παραβρέθηκε στην στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών με τίτλο «Σπάμε τον κύκλο της βίας κατά των γυναικών».
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Παύλο Μαρινάκη για την πρόσκληση και την ευαισθητοποίηση πάνω σε ένα θέμα που αποτελεί παγκόσμια μάστιγα.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μπρατάκος ενώ κεντρικές ομιλήτριες ήταν η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα και η Πρόεδρος και Συνιδρύτρια της Women Actκ. Μαίη Ζαννή.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε σχετικά με την έμφυλη βία: «Η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη είναι θέμα Παιδείας, είναι ένδειξη πολιτισμού, είναι κορυφή δημοκρατίας.
Το έργο του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με πολλαπλή στόχευση και μέριμνα, τάσσεται στον αγώνα της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης απέναντι σε φαινόμενα έμφυλης βίας.
Διδάσκουμε στα παιδιά μας τις αρχές του αλληλοσεβασμού, της διαφορετικότητας, της κοινωνικής ευθύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καλλιεργούμε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας δεξιότητες, που θα τους καταστήσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ισότιμους, υπεύθυνους, δίκαιους και δημιουργικούς ανθρώπους, ελεύθερους και αξιοπρεπείς πολίτες του κόσμου.
Το Υπουργείο Παιδείας με ευθύνη απέναντι στα παιδιά, τους εφήβους, τις οικογένειες και την κοινωνία αναλαμβάνει, προωθεί και στηρίζει πρωτοβουλίες ως προς την προστασία και ασφάλεια της σωματικής και ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και την αποκάλυψη περιστατικών κακοποίησης και έμφυλης βίας.
Θέτουμε προβληματισμούς, αλλά και έναυσμα για συζήτηση μεταξύ των νέων, σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, της βίας που βασίζεται στο φύλο.
Είναι απόλυτη προτεραιότητα και μέριμνα του ΥΠΑΙΘ η επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, για την πληρέστερη αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων στερεοτύπων φύλου, έμφυλης βίας, σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης.
Ενώ, ενισχύουμε τα σχολεία μας με τη δημιουργία 2.800 θέσεις για ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, με τη θέσπιση του Συμβούλου Σχολικής Ζωής και τον διαρκή σχεδιασμό προγραμμάτων και δράσεων ενημέρωσης από κοινού με άλλους οργανισμούς, δήμους, φορείς.
Η Παιδεία είναι η ελπίδα μας, η Παιδεία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να «λυθεί» η σιωπή, να σπάσουν τα στερεότυπα και να ακουστεί η αλήθεια».

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα βασικά προϊόντα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο,...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας» σημείωσε ο καθηγητής...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ. Σωστά κάνει και δεν πάει»,...

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Στην ίδια κατηγορία: