8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Ζέττα Μακρή και Μαρία Σπυράκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Διαβάστε επίσης:

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της ευρωβουλευτή του ΕΛΚ και  μέλους της Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Μαρίας Σπυράκη, και χαιρέτισε την εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε η ευρωβουλευτής με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η κα Μακρή, βρέθηκε στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης και, μαζί τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές από Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης, άκουσαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την ανάγνωση του παιδικού παραμυθιού, που «γέννησε» η πένα της Μαρίας Σπυράκη και διάβασε η ίδια,  με τίτλο «Πουφ Μεθάνιο», μια ιστορία ευαισθητοποίησης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

- Advertisement -

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές ενώ τους δόθηκαν υλικά για να ζωγραφίσουν και να αποτυπώσουν, στις εικαστικές τους δημιουργίες, το πολύ σημαντικό θέμα της κλιματικής αλλαγής. 

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε την Μαρία Σπυράκη και τα παιδιά για αυτήν την ολιστική εμπειρία ενημέρωσης και κινητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων απασχολεί όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως και πρέπει όλοι μαζί  να εμποδίσουμε, με τις καθημερινές μας συνήθειες, επιλογές και πράξεις, την μόλυνση του περιβάλλοντος και να σώσουμε τον πλανήτη μας από την οικολογική καταστροφή.

Η παρουσία σας, σήμερα, μας δίνει την αισιοδοξία για ένα καθαρό περιβάλλον, για έναν κόσμο που δε θα ταλαιπωρηθεί μακροπρόθεσμα και επικίνδυνα από την κλιματική αλλαγή και δε θα βιώσει μακροπρόθεσμα και απειλητικά τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά πρέπει να αναλάβουμε δράση και δεν έχουμε περιθώριο να αργήσουμε! 

Ξεκινάμε από σήμερα να αλλάζουμε συνήθειες, να αποκτούμε καινούργιες, πιο φιλικές προς το περιβάλλον, και αρχίζουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας στο οικοσύστημα, που μας φιλοξενεί!»

Η κα Μακρή αναφέρθηκε στη στόχευση του Υπουργείου Παιδείας, μέσα από τα καινοτόμα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, να καλλιεργήσει την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον, την οικολογική συνείδηση, την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό για την οικολογική κρίση, την ενεργοποίηση της νέας γενιάς για την προστασία και διαφύλαξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος και τη διάσωσή του.

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: “Ηταν λάθος, δεν το γνώριζα, δεν θα το επέτρεπα ποτέ”

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό...

Σταϊκούρας: Στους πολίτες ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος από τον Σεπτέμβριο

«Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι. Αυτός ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί στο σύνολό...

Ολες οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι 12 Αυγούστου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την εβδομάδα 8-12 Αυγούστου...

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αγροτικά ΙΕΚ

Από σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής στα...

ΕΘΕΑΣ: Αναγκαιότητα η στήριξη των αμπελουργών

Αναγκαία και επιβεβλημένη χαρακτηρίζει η ΕΘΕΑΣ σε ανακοίνωσή της, την ικανοποίηση του αιτήματος της ΚΕΟΣΟΕ για την οικονομική...

Προς δημοπράτηση η κατασκευή ταμιευτήρα στο Λιβαδότοπο Λάρισας

Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γεώργιου Στύλιου,...

Στην ίδια κατηγορία: