8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Ζέττα Μακρή και G. Pyatt σε συνάντηση με Αφγανές πολιτικούς

Διαβάστε επίσης:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του Αμερικανού Πρέσβη GeoffreyPyatt και αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει σε συνάντηση με Αφγανές πολιτικούς, που βρίσκονται στη χώρα μας, την Τρίτη 9 Νοεμβρίου.
Η συζήτηση αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία διδαχής θάρρους και τόλμης, σεβασμού στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και στην προάσπισή τους, με τις Αφγανές βουλευτίνες να περιγράφουν γλαφυρά τις σκληρές σκηνές κατά τον διωγμό τους από το νέο καθεστώς, που τις οδήγησε να εγκαταλείψουν τη χώρα τους προκειμένου να μην κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκης, η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κ. Συρεγγέλα, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Μιχαηλίδου και η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Βούλτεψη.
Στην κατ’ ιδίαν συζήτηση, που προηγήθηκε, ανάμεσα στην Υφυπουργό Παιδείας και τις Αφγανές συναδέλφους της, η κ. Μακρή μίλησε με αίσθημα πολιτικής ευθύνης και ηθικό χρέος αναφορικά με τις μαρτυρίες των Αφγανών γυναικών αξιωματούχων και δεσμεύτηκε να ενώσει τη φωνή της με τις δικές τους στην προσπάθεια να ακουστούν δυνατά, σε όλον τον κόσμο, τα μηνύματα για ειρήνη, ισότητα, αξιοκρατία, ελευθερία.
Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της Παιδείας στην προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων: «Η Παιδεία είναι η ελπίδα μας, η Παιδεία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να «λυθεί» η σιωπή, να σπάσουν τα στερεότυπα και να ακουστεί η αλήθεια.
Μέσα από τους σκοπούς της εκπαίδευσης αναδύονται αξίες, όπως ο αλληλοσεβασμός, η εξάλειψη διακρίσεων και αποκλεισμών, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ελευθερία.
Αυτήν την ποιότητα και αυτό το ήθος θέλουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας, από τα πρώτα κιόλας χρόνια, μέσα στο σχολικό περιβάλλον.
Με την έγνοια και το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον, διδάσκουμε στα παιδιά μας, μέσα από τις θεματικές των εργαστηρίων δεξιοτήτων, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη διαφορετικότητα, στην ατομική ελευθερία, στη ζωή, στη δημοκρατία, στην αξιοπρέπεια».
Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε εγκάρδια τον Αμερικανό Πρέσβη για την ευκαιρία να συναντήσει τις Αφγανές πολιτικούς και να πάρει μαθήματα ζωής από τη στάση τους, τη γενναιότητά τους και την αφοπλιστική καταγραφή των αποτρόπαιων καταστάσεων, που βίωσαν.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Σταϊκούρας: Δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023 -Θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις

«Είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού». Αυτό...

Παιδικοί σταθμοί: Σε ισχύ το πρόγραμμα επιδότησης – Δικαιούχοι και κριτήρια

Υπεγράφη την Παρασκευή 29 Ιουλίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα...

Ασφαλτος και έργα του Δ. Τρικκαίων στους κόμβους των Μ. Καλυβίων

Συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς και τα οχήματα, προσφέρουν οι νέες παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων στα Μ. Καλύβια....

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου και την πλήρωση του ταμιευτήρα που θα δημιουργήσει μια νέα...

Τρίκαλα: Κλειστά τα ΚΕΠ το Σάββατο 13 Αυγούστου

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι το ερχόμενο Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 το ΚΕΠ στη συμβολή των οδών Ιακωβάκη...

Στην ίδια κατηγορία: